5 medailles voor jeugdatleten ACG-kern Zottegem

IMG_0666

Zottegem, 02/05/2017: Op zaterdag 22 april (Gentbrugge) en zondag 23 april ’17 (Lebbeke) stond het Provinciaal Kampioenschap (PK) atletiek Oost-Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. De jeugdatleten ACG-kern brachten heel wat medailles mee naar Zottegem. Lees hierna het verslag van de club. (PDV)  

Het weer zat niet echt mee, want de gure wind was een felle tegenstander voor alle deelnemers. Maar dat lieten de atleten van ACG-kern Zottegem niet aan hun hart komen, want iedereen presteerde op hoog niveau: ze oogstten zelfs 2 x goud, 1 x zilver en 2 x brons.

Bij de cadetten meisjes verdedigden de volgende atleten de kleuren voor ACG-kern Zottegem: Sara Eeckhout (speerwerpen, 10de met 14m49), Lieselot Oste (verspringen en 4de in hinkstap met nieuw PR), Britt Berens (hinkstapspringen en 80m horden), Audrey Van Der Haegen (300m horden en hinkstapspringen) en Marie De Naeyer (80m horden 100m, 200m).

Britt Berens zorgde al meteen voor een 1ste zilveren medaille bij het hinkstapspringen. En Audrey Van der Haegen mocht in deze discipline ook mee op het podium. Met een persoonlijk record legde ze beslag op brons.

Op de 80meter horden zorgde eerstejaarscadet Marie De Naeyer voor goud. Ze klokte af in een scherpe chrono van 12.17. Meteen goed voor een 2de plaats op de Belgische ranking van dit seizoen.

Bij de cadetten jongens was het de beurt aan Emile De Winne en Lander Van Acker. Emile liep als eerstejaarscadet (voor de eerste keer!) de 300m horden. Hij deed dit in een voortreffelijke tijd van 43.97 en werd daarmee 4de.

Lander Van Acker trad aan op de 1500m en eindigde knap in de eerste helft met een tijd van 5.12.31.

Bij de scholieren meisjes noteerden we in het hinkstapspringen en het verspringen de deelname van Helena Oste en Julie Lenssens.

Helena Oste liet in de beide disciplines telkens een nieuw persoonlijk record optekenen. En Julie Lenssens behaalde 2 medailles: 1 x goud in het verspringen (5m24) en 1 x zilver in het hinkstapspringen (10m41).

Atleten, trainers en supporters keerden trots en tevreden terug richting Zottegem.

Meer info over de club via  facebook ACG Kern Zottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X