Velzeke: 36ste Spie Junioren Driedaagse

sized_1-RUDY1256

Velzeke, 06/05/2017:  Vanaf  19 mei zullen er in Axel niet minder dan 198 jeugdrenners  deelnemen aan de  36ste Spie Junioren Driedaagse.  Op vrijdag 19 mei is de start op de Markt in Axel en op zaterdag 20 mei is er in de voormiddag traditiegetrouw de tijdrit in Axel en  in de namiddag start en finish in Sluiskil. Op zondag wordt de driedaagse afgesloten in Velzeke. (RS)

 

Bekende erelijst

Heel wat bekende namen staan op de erelijst van de driedaagse: Sir Bradley Wiggins, Servais Knaven, Marcel Sieberg, Tom Boonen, Thor Hushovd, Daavid Rebellin, Andreas Klier, Jasper Stuyven, Danny Van Poppel, NL Kampioen Dylan Groenewegen en nog vele toppers. De Belgische wielervrienden en collega’s van “Het Koninklijk Sportverbond Strijpen” verzorgen op zondag voor de 20ste maal de Koninginnenetappe van het evenement.

 

Verloop

Op vrijdag de start op de Markt in Axel en finish op de kanaalkade. Op zaterdagmorgen traditiegetrouw de tijdrit in Axel, en middags start en finish in Sluiskil. Op zondag wordt de driedaagse afgesloten in Velzeke ( BE ). Dan worden de prijzen verdeeld, het parcours is ten opzichte van vorig jaar enigszins aangepast met nog een extra helling als scherprechter. De renners zullen die dag aan de bak moeten. De wedstrijd technische organisatie is in handen van Sportbond Strijpen. Dit jaar voor de 20 é keer.

sized_1-RUDY1256

Koninklijk Sportverbond Strijpen

Curd Roelandt van het Koninklijk Sportverbond Strijpen: “Op de deelnemers lijst prijken heel wat mooie namen, die de wedstrijd zeker zullen helpen kleuren. Bovendien beschikken de nationale en de internationale ploegen over heel wat talent in hun rangen. Het is een prachtetappe met een schitterend deelnemers veld, waarmee de Egmont stad nogmaals op de wielerkaart wordt gezet. Verder behouden we de heuvelzone met als voornaamste scherprechters de Valkenberg, de Leberg en de Langendries, als ook de beruchte kasseistrook van de Paddestraat. Het is een uitdagend parcours van zo’n 96 kilometer lang.”

 

Fiere burgemeester

Jenne De Potter, burgemeester van Zottegem:  “Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Zottegem en de Vlaamse Ardennen dubbel staan aangestreept op het parcours van de meeste voorjaarswedstrijden? Niets voor niets presenteren ij ons dan ook als echte wielerstad onder het motto: “Zottegem zot van de koers”. Klassiekers zijn hier onder meer de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ de “Driedaagse De Panne-Koksijde” en uiteraard de “Ronde Van Vlaanderen” de wielerhoogdag van de Lage Landen. Ik wil dan ook de organiserende Wielercomit és en in het bijzonder ook het lokale Wielercomit é Strijpen bedanken om deze Driedaagse ieder jaar een topevenement te maken. Zottegem en Koers zijn twee handen op één buik.” (Foto’ en tekst Rudy Schietecatte)