Is de vlooienmarkt in Velzeke wel een vlooienmarkt?

13Zottegem – Velzeke, 08/05/2017 – De organisatoren van de Velzeekse  “vlooienmarkt” hebben het over een “vlooienmarkt. In de omgangstaal wordt ook wel het woord rommelmarkt gebruikt. Het kind moet een naam hebben… (HDK, foto’s L.A.M.P.)  

Soms worden er toch andere interpretaties gegeven zoals : enerzijds bij een vlooienmarkt dient de bezoeker inkomgeld te betalen en ook de standhouders dienen voor hun plaat of kraam huurgeld te betalen, anderzijds zou een rommelmarkt meestal bedoeld zijn voor een goed doel; om de verenigingskas wat bij te vullen. Kortom een vlooienmarkt is eerder een commerci ële aangelegenheid en een rommelmarkt meestal niet.

Wat ze wel gemeenschappelijk hebben is dat ze beide enkel gebruikte spullen te koop aanbieden.  Als er nieuwe goederen worden verkocht dan spreekt men een bazar of braderie. Enfin dat zal de Velzeekse middenstand zal het worst wezen.

Ze hebben hun standplaatsen bijna allemaal verkocht en hopen nu ook dat de weergoden hen genegen zullen zijn op 28 mei… Hierbij enkele sfeerbeelden van de vorige editie.