Hoe zit het met : De airbezen? (luchtvervuiling)

airbezen 4 - IMG_5214.jpg

Oost-Vlaanderen, 13/05/2017 – In onze provincie zijn op dit moment 11.000 punten waar fijn stof wordt gemeten met behulp van aardbeienplantjes. Ook op de redactie van De Beiaard staat zo’n  ‘stofmetertje’  van de goeie (?) lucht  in onze Vlaamse Ardennen te genieten. Met vreugde mogen we meegeven dat ons plantje het fantastisch doet. (SjK)

airbezen 3 - IMG_5230

Van  de 11.000 meetpunten worden er nadien 3000 geanalyseerd om dan op een kaart weer te geven waar je in Vlaanderen van de zuiverste  lucht kan genieten.

Als u het ons vraagt, dan nodigt het blakende plantje u nu al uit om de wandel- of fietsschoenen aan te trekken en met volle teugen te komen genieten van onze regio.

U kan meer lezen over de actie op onze website. We hebben een zoekbalk bovenaan rechts elke pagina. Tik de zoekterm  ‘airbezen’ in. Natuurlijk kan u naar even welk van de (bijna) 2000 andere berichten  zoeken die sinds januari werden gepubliceerd.

(foto’s SjK)