Meisjes AC Geraardsbergen nummer 1 in Beker van Vlaanderen

atletiek AC Geraardsbergen 20170512 BVV2

Geraardbergen, 13/05/2017 – De voorbije weken namen de Vlaamse atletiekclubs het tegen elkaar op in de Beker van Vlaanderen.  De trainers van ACG (kern Geraardsbergen en kern Zottegem) traden op met hun allersterkste teams. En dat loonde.

De pupillen en miniemen meisjes wonnen beide op overtuigende manier hun schiftingswedstrijden (in Lebbeke) en plaatsten zich daarmee voor de finale, die later op het jaar (16 september) in Merksem plaatsvindt. (KvG)  

atletiek AC Geraardsbergen 20170512 bvv3

Vooral de aflossingsploegen presteerden opvallend sterk, met prima stokwissels én … 2 nieuwe clubrecords.

De cadetten en scholieren meisjes deden het op hun beurt schitterend in het Wembleystadion van Kortrijk: ACG won én promoveerde voor het eerst in haar geschiedenis met de beide categorie ën naar Landelijke 2.

Ze lieten gerenommeerde clubs achter zich, zoals: ZWAT (Zwijndrecht), OB (Brugge), RIEM (Ertvelde), ACP (Pajottenland), VITA (Ninove), KKS (Kortrijk), EA (Aalst), enz.

Deze bijzondere collectieve prestaties zijn duidelijk het gevolg van een prima en goed uitgekiende jeugdwerking, met deskundige en enthousiaste trainers en begeleiders.

facebook ACG Kern Zottegem

(KvG)


 

(nvdr: Wat was het moeilijk om te beslissen welke foto bovenaan het artikel zou worden getoond. Daarom staat de ene foto bovenaan op de website en krijgt de andere al de aandacht op de FaceBook pagina van De Beiaard. Proficiat aan de atleten.)