Leerlingen KA Geraardsbergen krijgen gastles van imam

verkleind pers ja

Geraardsbergen, 17/05/2017 – De leerlingen van het KA Geraardsbergen kregen een gastles van de Gentse imam Khalid Benhaddou. Hij had het onder meer over de rol en de toekomst van de rationele islam in Belgi ë.  

verkleind pers ja 2

Persbericht KA Geraardsbergen

De leerlingen uit het zesde jaar ASO en de leerlingen uit 5HWa en 5HWb kregen een gastles van een eigentijdse en populaire stem in de Vlaamse moslimwereld: imam Khallid Benhaddou. De Gentse imam en voorzitter van het ‘Platform van Vlaamse imams’ laat zich regelmatig horen in de media en kwam de leerlingen informeren over alle aspecten van de hedendaagse islam. De schrijver van het boek ‘Is dit nu Islam?’ ging geen enkel thema uit de weg en gaf informatie over gevoelige thema’s als de radicalisering van moslimjongeren, IS, terroristische uitwassen maar daarnaast gaf hij ook informatie over de geschiedenis en de normen en waarden die de Koran echt wil voortbrengen. ‘De Koran moet je lezen en interpreteren in zijn historische context’ concludeerde de islamexpert.

verkleind pers ja 12

De imam stelde kritische vragen aan onze laatstejaars en deed hen nadenken over tolerantie, samenleven en gaf voorbeelden over hoe je terroristische uitwassen kan bestrijden en voornamelijk voorkomen. Hij hield een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, ‘where east meets west’. De leerlingen luisterden geboeid en stelden nog heel wat pittige vragen over de rationele islam, een moderne islam die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran.