Wildparkeren in Zottegem

18596755_10213611698915448_1076004822_o

Zottegem, 19/05/2017 – ’t is dat een van onze lezers ons deze foto heeft toegestuurd, anders waren we gespaard gebleven van dit staaltje “asociaal gedragen in het verkeer”, zoals onze  boze lezer dat zo mooi zegt. De pakkans bij wildparkeren is veel kleiner dan bij parkeren zonder ticket. (PDV)

En inderdaad, er waren ook volgens ons betere opties voor de chauffeur om zijn wagen kwijt te raken. Opties waarbij hij zich niet hinderlijk en inderdaad “asociaal” parkeerde.

De lezer zag de chauffeur voor alle duidelijkheid uitstappen, het is dus niet zo dat hij zich in een rij wagens had geparkeerd. En dan nog, ook dan had hij wat langer parking kunnen zoeken.

Wildparkeren vs parkeren zonder ticket

In Zottegem wordt wildparkeren stilaan een probleem en dat leidt tot ergernissen zoals bij onze lezer. Voor wie zonder ticket parkeert of te lang blijft staan, maar dat wel correct op een parkeerplaats doet,  is de pakkans veel groter dan bij iemand die wildparkeert. Want in het laatste geval is het de politie die moet verbaliseren en die is veel minder aanwezig dan de parkeerwachters.

Bij slecht gedrag van de ene, dreigt veralgemening om de hoek. Het zou in die optiek, bij herhaald asociaal gedrag, zomaar eens kunnen dat alle wagens gestraft worden en het centrum niet meer in mogen.