Geraardsbergen: Korting voor wie naar winkel fietst

VeloLove 2017 2.jpg

Geraardsbergen, 21/05/2017, persbericht –  Fietscampagne ‘Cycling the City’ start nieuwe campagne: met ‘VeloLove’ krijgen klanten per fiets in de winkel een korting tot -10%. Alle winkeliers en handelaars van Geraardsbergen kunnen deelnemen.  

VeloLove 2017

Fietscampagne ‘Cycling the City’ is een campagne van Giesbaergske Koleuren Gazette om het fietsen als verplaatsingsmiddel te helpen promoten, waarbij ‘Cycle’ hier enerzijds doelt op de cyclus die nodig is om onze (im)mobiele samenleving weer leefbaarder te maken en anderzijds op het Engelse ‘cycling’, fietsen, dat ons daar beslist kan in helpen.

Het conceptidee is om aan te tonen dat je je beter niet met de auto verplaatst: je neemt (veel te veel) plaats in, je stoort je medemens met lawaai, gevaar, overlast, vervuiling en bovendien stoor je ook jezelf, want je raakt je auto niet kwijt, je moet veel betalen voor een parkeerplaats, je staat heel vaak in de file temidden van andere auto’s en je wordt er heus niet blijgezind van, van dat autogedrag. Fietsen is de boodschap van vandaag en morgen.

Het bedenken en uitwerken van de campagne zijn het werk van fotograaf en reclamemaker Wim Schrever. Elke drie maand wordt een nieuw campagnebeeld gepubliceerd, dat de voordelen en het nut van de fiets voor functionele verplaatsingen op een positieve manier belicht.

Velo Love Met deze voorjaarscampagne krijgen klanten die per fiets naar de winkel gaan, een korting tot -10%, bij de deelnemende winkels in Geraardsbergen. Alle winkels en handelaars kunnen deelnemen door een affiche aan het raam of in de winkel te hangen. De deelnemende winkels worden ook vermeld op de Facebook-pagina van Fietscampagne ‘Cycling the City’.

Zo dichtbij ‘Het zou hier toch veel leuker zijn met minder auto’s in de straat’ is een opmerking die we vaak te horen krijgen. Meer mensen die minder de auto gebruiken door vaker de fiets te nemen, is daar een van de oplossingen voor. In een compacte stad als Geraardsbergen, met alles binnen bereik (trein & bus, scholen, winkels, hospitaal, Kunstacademie,..), is het niet nodig een auto te gebruiken: alles is zo dichtbij. Campagne:

https://www.facebook.com/Fietscampagne-Cycling-the-City-1040706145954759/