dav

Sint-Catharinacollege Moerbeke leert leerlingen veilig fietsen met …. een slang!!

dav

Moerbeke, 23/05/2017 – Kinderen die per fiets naar school komen is om veel redenen een aanrader. Of dat veilig is, dát is dan weer een andere vraag. Veel scholen besteden terecht veel aandacht aan verkeersveiligheid, zo ook het Sint-Catharinacollege in Moerbeke, waar de leerlingen tijdens een week lang te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school kwamen. (LB)

Persbericht

Afsluitweek

Het Sint-Catharinacollege Moerbeke draagt veilig en milieubewust naar school komen hoog in het vaandel. Dit bleek deze week nog maar eens door mee te doen aan de afsluitweek van Sam de Verkeersslang. Gedurende de hele week trachten de kinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school te komen.

dav

Stickers

Door het verzamelen van stickers op posters konden ze een heuse verkeersslang opbouwen in de school. Na de voorgaande jaren en ook het huidige schooljaar verschillende projecten te hebben uitgewerkt rond een veilige schoolomgeving, was dit voor de kinderen reeds gekend en werkten ze er heel enthousiast aan mee.

Sam de Verkeersslang

Sam de Verkeersslang is geen onbekende figuur voor de leerlingen want woensdag staat voor hen gelijk aan ‘Samdag’. Op die dag worden de kinderen beloond met een sticker op hun Sam-paspoort als ze veilig en milieuvriendelijk naar school komen. Ook voor de activiteiten zoals ‘Pimp je fluohesje’, het houden van een fietsbelconcert en het behalen van een fiets-en voetgangersdiploma waren de leerlingen zeker te vinden. Door al deze initiatieven komen er opvallen meer kinderen met de fiets of te voet naar school en werken ook de ouders er heel bewust aan mee.

(Lisa Bilterijst)