Leerlingen houtbewerking nemen het tegen mekaar op in de Vlaamse Houtproef: Lisa Marie Christiaens, van het GO! Atheneum Herzele bij de laureaten

Lisa Marie Christiaens go herzele.JPG

Herzele, 24/05/2017 – Naar jaarlijkse traditie namen de leerlingen houtbewerking van het Atheneum Herzele deel aan de Vlaamse houtproef.  Via de houtproef wil ‘Confederatie Bouw, Vlaams schrijnwerkers’ het beroep van houtbewerkers in het schijnwerpers plaatsen.  

atheneum herzele

Tijdens de houtproef maakt elke deelnemende leerling op school een werkstuk in massief hout en dit onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury.

Dit jaar namen maar liefst 62 scholen deel uit 6 regio’s, goed voor een totaal van 850 leerlingen!

Lisa Marie Christiaens uit het 4de jaar houtbewerking van het Atheneum Herzele werd uitgeroepen tot één van de Oost-Vlaamse laureaten. Tijdens de provinciale prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat zij op een zeer mooie 6de plaats eindigde!