Vlaams Kampioenschap 1ste en 2de jaars Nieuwelingen in Laarne

sized_1-RUDY4287

Laarne 26/05/2017 – Gisteren was er in Laarne het Vlaams Kampioenschap 1ste- en 2de jaars nieuwelingen.  Devin Van Zande werd Vlaams Kampioen 1ste jaars en Thomas Vercauteren bij de 2de-jaars. Lees hierna het verslag van onze reporter Rudy Schietecatte, met tal van foto’s. (RS)

sized_1-RUDY4322

Devin Van Zande wint bij de 1ste-jaars

De 1ste-jaars (106 deelnemers) dienden  8 ronden af te haspelen, de 2de-jaars (114 deelnemers) 9 ronden.

De wedstrijd van de eerstejaars werd op gang geschoten om 13u30. Na de eerste  doortocht op de kasseien van de Kasteeldreef, kregen  heel wat renners het al moeilijk. We kregen een gesloten peloton, niemand geraakt weg.

sized_1-RUDY4083

Op de kasseien werd er een strak tempo op nagehouden, onder leiding van Jef Peeters. Daarna waagde Elias Wynant zijn kans maar ook deze poging ging  niet door. In de laatste ronde kregen we nog een aanval van Juul Maes, ook hij  werd teruggehaald.

sized_1-RUDY4287

Het kwam tot een massasprint, waar Devin Van Zande de snelste was voor Juul Maes en Diel Vergrote.

Uitslag eerstejaars

1 Devin Van Zande — 2 Juul Maes — 3 Diel Vergrote — 4 Jente Boons — 5 Siebe Deweirdt — 6 Robin Orins — 7 Lawrence Stalpaert — 8 Aaron Vogels — 9 Bram Deschuyffeleer — 10 Noah Vandenbranden.

 

sized_1-RUDY4889

Thomas Vercauteren wint bij tweedejaars

Om 16u00 kregen we de start van de 2de jaars. Vanaf ronde 2 was er  een mooi kopgroepje van een 15-tal  renners: Jorre Smet, Milan Paulus, Joss Van Ransbeeck, Tijs Verstappen, Quinten Vandermeer, Ryan Cortjens, Maxim Nonneman, Toon Stippelmans, Yannick Vos, Robbe De Weert, Thomas Vercauteren, Kome Decaestecker, Ben Squire, Jenno Berckmoes, en Laurens Vandaele.

Deze kopgroep liep al  snel uit tot een 20-tal seconden. Enkele renners probeerden tevergeefs  naar de leiders toe te rijden: Tomas De Neve, Jonas Gijbels en Thomas De Pestel. Bij de leiders viel Laurens Vandaele weg door pech, ook Kome Decaestecker viel weg.

sized_1-RUDY4771

De 13 leiders gingen  de laatste ronde in met 47 seconden voorsprong op 7 achtervolgers: Staf Galle, Thomas De Pestel, Tomas De Neve, Jago Willems, Stef Scharre, Jonas Gijbels en Sybren Van Houte.

sized_1-RUDY4381

In de sprint met 13 was Thomas Vercauteren de snelste, voor Jenno Berckmoes en Yannick Vos.

sized_1-RUDY4930

 

Uitslag  tweedejaars

1 Thomas Vercauteren — 2 Jenno Berckmoes — 3 Yannick Vos — 4 Quinten Vandermeer — 5 Tijs Verstappen — 6 Milan Paulus — 7 Jorre Smet — 8 Josse Van Ransbeeck — 9 Robbe De Weert — 10 Ben Squire.

 

(Schietecatte Rudy)