SONY DSC

Leerlingen GBS De Kersentuin beleven topdag bij de politie in Zottegem

DSC00843.JPG

Zottegem, 02/06/2017 – Leerlingen van GBS De Kersentuin beleefden deze week een topdag bij de politie. Ze maakten er kennis met de werking en namen deel aan diverse initiaties en workshops. (PDV)

SONY DSC

De 3de-jaars leerlingen van De Kersentuin waren uitverkoren omdat een van de leerlingen uit hun klas, Lander De Vulder, de tekenwedstrijd had gewonnen die de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem jaarlijks organiseert.

Elk jaar wordt zo  de klas van de leerling die heeft gewonnen uitgenodigd om een dag door te brengen in de kantoren van de politie. De leerlingen bezochten eerst h et kantoor in Herzele en daarna het hoofdkantoor in Zottegem, daar vonden ook de demo’s en initiaties plaats.

SONY DSC

De leerlingen kregen zo meer uitleg over de verschillende uitrustingen van de politie, bezochten de cellen, keken naar een demo met paarden en honden, leefden zich uit in een hindernissenparcours, mochten plaatsnemen op een politiemotor… Kortom, het werd een zeer leuke en tegelijk zeer leerrijke dag.

(Pieter De Valkenaere)

X