De Speelotheek in Ninove heet: Speelodroom

speelodroom ninove sophie richez.JPG
Ninove, 03/06/2017 – De Ninoofse gemeenteraad keurde vorige week de oprichting van de speelotheek goed. In zulke speelotheek kan iedereen speelgoed ontlenen en is ook ruimte voorzien om te spelen en elkaar te ontmoeten. (SR)  

Schepen van kindbeleid Katie Coppens (Samen): ‘De speelotheek is een samenwerking tussen stad, OCMW en vzw Teledienst. Iedereen is er elke woensdagnamiddag welkom om educatief en plezant speelgoed te komen ontlenen, maar we focussen toch ook op kinderen in armoede. De speelotheek komt in de voormalige conci ërgewoning van de FOD Financi ën langs de Onderwijslaan en zal worden gerund door vrijwilligers van vzw Teledienst, de Ninoofse armoede-organisatie. De stad en het OCMW voorzien de coördinator.’
OCMW-voorzitter Lieven Meert: ‘Het OCMW en de stad werken samen met vzw Teledienst al een tijdje aan de voorbereiding van deze speelotheek, we zijn dan ook blij dat ze midden september zal kunnen openen langs de Onderwijslaan. Wanneer de bouw van het nieuwe sociaal huis en huis van het kind in de Burchtstraat binnen een tweetal jaar klaar is, zal de speelotheek verhuizen naar het nieuwe huis van het kind. Na een wedstrijd bij de Ninoofse scholen, werd de naam ‘Speelodroom’ gekozen voor de Ninoofse speelotheek.’ (SR)