Ninove opende de zomer met een Swingende Sinksenkermis. Tango op vrijdagavond.

tango sinksen ninove SORI8975

Vrijdagavond 2 juni stond in het teken van de tango. Speciale gasten waren het Argentijnse duo CirqueTango en het Vlaamse tangokwintet Tanguera. (SR)

tango sinksen ninove SORI9005

Laura del Mar en Dario Ayala (CirqueTango) begonnen de avond met een initiatie / workshop ‘tango’: al wie ervan droomde de ‘dans der verleiding’ te dansen, leerde van deze rasechte tango-artiesten de eerste kneepjes van het vak. Daarnaast bracht CirqueTango een opvoering van haar straattheatershow ‘Un Tango Mas’, een combinatie van theater, tango en (trapeze)circus.

Tanguera zorgde voor livemuziek. Dit ensemble werd opgericht binnen de samenspelklas van de Kunstacademie van Geraardsbergen, maar leidt intussen een succesvol leven buiten de academiemuren. De gerenommeerde muzikanten – onder wie enkele Ninovieters – Philippe Thuriot (accordeon), Natalie D’haene (piano), Jenna Vergeynst (viool), Robin Van Heghe (viool), Jan Maris (gitaar) en Jonas Scheys (contrabas) spelen klassiekers uit het traditionele tangorepertoire, afgewisseld met soms intieme en dikwijls explosieve tango nuevo van Astor Piazzolla.

(Sophie Richez)

X