Vuurwerkspektakel in Oosterzele: van de hemel naar het hart

DDL sinksen kermis oosterzele (1)

Oosterzele, 05/06/2017 –  De ‘masters of firework’, de broers Vangelabbeek uit Lanaken, waren traditiegetrouw te gast op de Sinksenkermis in Oosterzele. Zondagavond 4 juni, stipt om 22 u 50 werden de eerste rotjes aangestoken op het Dorp in Oosterzele.  (R 17, foto’s DDL).

De hoge verwachtingen van de vuurwerkmakers werden vanaf de eerste vuurwerkpijlen meteen ingelost. Fans van vuurwerk werden alweer verwend tijdens de Oosterzeelse Feesten. De befaamde broers Vangelabbeek schoten zich met hun schitterend muzikaal vuurwerk — alweer magistraal- het collectieve Oosterzeelse Feestengeheugen in. De hemel werd opgelicht door een heuse vuurwerkshow.

De gebroeders genieten van een (inter)nationale reputatie omwille van hun origineel en artistiek vuurwerk. Een reputatie die ze zondagavond in Oosterzele alle eer aandeden met een spectaculair, veelkleurig hoogtevuurwerk op muziek. Het vuurwerk heeft iets passioneels. Het was ook dit jaar fel, het overrompelt. In het zwerk ontspon zich intussen een vuurwerkspektakel van spetterende lichtfonteinen, heel kleurrijke vuurspuwers en krioelende lichtkronkels.

DDL sinksen kermis oosterzele (2)

De ene keer luid knallend, de andere keer bijna geluidloos, alsof onzichtbare reuzenhanden de ontelbare lichtjes hoog in de lucht wierpen. Perfect georkestreerd scheurden de lichtflitsen de duisternis uiteen alsof luchtjagers uit intergalactische werelden elkaar bekampten met hun supersonisch geschut, waarop de magie van het moment uiteen knalde. We steken graag nog eens de loftrompet over deze vuurwerkspecialisten.

Het gesis en het gefluit doen de verbeelding op hol slaan. De muziek ondersteunt, kleurt bij, geeft reli ëf. Ook een vleugje melancholie, altijd op zijn plaats bij een vuurwerk. Na twintig minuten stierf het fee ërieke spektakel, gekleurde wolken achterlatend. Het publiek bedankte met een enthousiast applaus. Van de hemel naar het hart. Het vuurwerk blijft één van de hoogtepunten van de Sinksenkermis.

Reporter 17, foto’s DDL