Nieuw in de Vlaamse Ardennen: regelmatigheidscriterium loopwedstrijden

222

Vlaamse Ardennen, 07/06/2017 –  Begin mei werd er geschiedenis geschreven in de loopwereld van de Vlaamse Ardennen. Zeven organisaties bundelen samen hun krachten om een regelmatigheidscriterium op te richten in de regio. (TL)

Het Vlaamse Ardennen criterium is er voor de lopers en werd bedacht door lopers. Op die manier willen de organisaties niet alleen meer lopers naar hun wedstrijden krijgen maar willen ze ook werken aan een gemeenschappelijk kwaliteitslabel. Om het hoofd te blijven bieden aan de dure massaevents zijn zij zich er dan ook van bewust dat enkel door de kennis en ervaring te delen ze kwaliteitsvolle wedstrijden kunnen blijven geven aan democratische prijzen.

Het puntensysteem werd zo eenvoudig en transparant mogelijk gehouden. De lopers zullen gedurende 7 wedstrijden punten kunnen verdienen en kunnen zich zo meten met andere lopers tijdens de lokale lopen. Alle lopers die deelnemen aan één van de wedstrijden zullen automatisch opgenomen worden in de ranking. Meer details kan men alvast op hun site vinden. De ranking zal na elke wedstrijd up to date gebracht worden en is te volgen op : http://vlaamseardennencriterium.webnode.be/ . Geïnteresseerde lopers of supporters kunnen zich vandaag al abonneren op de nieuwsbrief en zullen op die manier op de hoogte gehouden worden van de tussenstand en waar de volgende wedstrijd plaats vindt.

Voor seizoen 2017 zullen de eerste 3 plaatsen van elke categorie ( Mannen tot 35 , mannen vanaf 35 , vrouwen tot 35 en vrouwen vanaf 35 ) beloond worden met een streekgebonden prijs in natura.

De organisaties zijn :

  • Zaterdag 24 juni Lierdeloop
  • Vrijdag 30 juni Adelardusjogging
  • Zondag 9 juli Jogging Brakel
  • Zaterdag 19 augustus Egmontloop
  • Zaterdag 26 augustus Halve Marathon Erwetegem
  • Zaterdag 9 september Zwalmjogging
  • Zaterdag 21 oktober Brandweerloop Zottegem

 

De wedstrijdkalender met de exacte locatie en startuur kan je tevens terugvinden op de site.

(Tom Leenaert)