Andreassong en Goeman winnen in Geraardsbergen

sized_1-RUDY7240

Geraardsbergen, 11/06/2017 – Gisteren waren de nieuwelingen en junioren te gast in Geraardsbergen, voor de Grote Prijs Andr é Spitaels van Jong en Moedig Geraardsbergen. Op een selectief parcours, met telkens de beklimming van de Zavelstraat. Lees het uitgebreide verslag van onze wielerreporter Rudy Schietecatte hierna. (RS)

Nieuwelingen:  Deen Sebastian Andreasson haalt het voor Maxim Nonneman

De 82 nieuwelingen kregen 54 kilometer onder de wielen geschoven, goed voor 10 maal de Zavelstraat.

sized_1-RUDY6693

Al in de tweede ronde kregen we twee leiders, Wouter Van De Weerdhof en Wout Vervoort, maar ver reikte hun aanval niet. Daarna was het de beurt aan Tieme Herrygers en Thoroff Ronhede (DEN), maar ook hun poging was niet de juiste.

Na 25 kilometer kregen we drie leiders met 20 seconden voorsprong: Maxim Nonneman, Sebastian Andreasson ( DEN ) en Yorben Lauryssen. Senne Van De Velde en Robbe De Weert zochten en vonden aansluiting bij de 3 koplopers. Zo krijgen we drie renners vooraan van Wielerclub Onder Ons Parike.

sized_1-RUDY6703

De 5 werkten goed samen en in de achtergrond probeerden nog enkele renners (met oa Thomas Martens, Enrico Dhaeye en Thomas De Pestel) naar de leiders toe te rijden. Tevergeefs want de vijf liepen steeds verder uit.

De laatste ronde gingen de leiders in met een bonus van 40 seconden. We kregen een spring waarin de Deen Sebastian Andreasson het haalde voor Maxim Nonneman en Yorben Lauryssen.

Uitslag

1 Sebastian Andreasson ( DEN ) — 2 Maxim Nonneman — 3 Yorben Lauryssen — 4 Senne Van De Velde — 5 Robbe De Weert — 6 Witse Meeussen — 7 S ébastein Van Poppel — 8 Enrico Dhaeye — 9 Wout Vervoort — 10 Gil Gelders.

 

 

Junioren: Andreas Goeman boekt zijn eerste overwinning op de weg dit seizoen

Na de nieuwelingen was het de beurt aan de juniores. Zij moesten 15 keer de Zavelstraat trotseren, goed voor een totale afstand van 81 kilometer. Ze verschenen met 83 aan de start, waarvan heel wat buitenlanders.

sized_1-RUDY7557-001

 

Na goed 20 kilometer wedstrijd kregen we 2 leiders: Wesley Mol en Mathijs De Leng. In de achtergrond probeerden 5 renners naar de leiders toe te rijden: Ezra Tolhoek, Andreas Goeman, Jeroen Van Krimpen, Maxim Dewulf en Sven Nijhuis. Met succes, we kregen 7 leiders.

sized_1-RUDY7613

Enkele renners zoals Arne Marit, Michiel Martens en Gilan Verhecken probeerden nog aansluiting te krijgen, maar ze waren er allemaal aan voor hun moeite. Achter de 7 vluchters vochten Tristan Caufriez en Joren Thys op 32 seconden en daarachter Arne Van Roy en Joren Van Caneyt, lars lievens, Lars Collie om hun voorsprong op het peloton vast te houden.

sized_1-RUDY8010

De 7 sprintten voor de zege, Andreas Goeman haalde het voor de Nederlander Ezra Tolhoek en Mathijs De Leng.

sized_1-RUDY8032

Uitslag

1 Andreas Goeman — 2 Ezra Tolhoek ( NED ) — 3 Mathijs De Leng ( NED ) — 4 Jeroen Van Krimpen ( NED ) — 5 Wesley Mol ( NED ) — 6 Maxim Dewulf — 7 Sven Nijhuis ( NED ) — 8 Tristan Caufriez — 9 Joren Thys — 10 Arne Marit.

 

 Schietecatte Rudy