€250.000 financiering voor Zuid-Oost-Vlaamse Startup: FunkyTime wordt funky business!

20170401_180346.jpg

Zottegem, 14/06/2017 – Persbericht – De Zottegemse startup FunkyTime blijft knallen in het Oost-Vlaamse ondernemerslandschap. De voorbije maanden werd het jonge IT bedrijf genomineerd als alfa-starter op de Web Summit in Lissabon en recent  als New Biz op de Pioneer17 technology conferentie in Wenen. En nu begint het ook los te lopen met de financiering.

“Elke startup is pokkemoeilijk, geloof mij” zegt Tom Carnewal, ouwe rot in het IT vak die al meer dan 1 startup achter de kiezen heeft. “Moesten we allemaal een Google of Uber zijn dan was het easy, maar zo is het niet” gaat hij door. Hij wordt bijgetreden door Jan Lagast, zijn ‘brother-in-arms’ voor deze startup. “Een goed idee is één zaak. Het uitbouwen tot een commercieel idee en dat financieren om naar de markt te brengen is nog een ander!” bevestigt Jan Lagast, B2B consultant en docent aan o.a. de Vlerick School of Business.

Maar daar hebben de Antwerpenaar en de Oost-Vlaming elkaar blijkbaar gevonden. Want FunkyTime haalde zopas 250.000 EURO op om z’n verdere groei uit te bouwen. “Twee jaar terug kwam ik Tom na jaren opnieuw tegen in Zottegem. Hij had net 5 jaar lang de startup van Selligent in München gedaan en had besloten terug naar Vlaanderen te komen. Hij had tijd want hij was gestopt met de politiek”, lacht Jan.

20170401_183527

Van het een kwam het ander en de twee ondernemers starten de uitbouw van FunkyTime vanuit de voormalige ‘Schockaerts villa’ naast het stadion van KSV Sottegem. “Ja, hoe kon ik neen zeggen toen Jan mij vroeg om naast het stadion van de mooiste voetbalclub van het land een bedrijf uit te bouwen?” zegt Tom. Jan deelt duidelijk de voetbalpassie van zijn partner niet maar gunt hem het plezier:”We hebben één ding gemeen: we geloven dat dit bedrijf kan uitgroeien tot een echte topper”.

Koken kost geld en dat geld heeft FunkyTime nu gevonden: 250.000 EURO haalden Jan en Tom op voor hun startup. Dit haalden ze binnen via Participium, de holding waartoe FunkyTime intussen behoord. “Dit geeft ons echt vleugels” zegt Carnewal. “We bouwen momenteel ons team uit en binnen enkele maanden hopen we internationaal door te breken.”.

20170401_180346

Jan lagast stelt even de verwachtingen bij:”Wij zijn een jong bedrijf, we trekken jonge mensen aan en dat is ook onze spirit! Verwacht niet dat we   morgen bakken winst maken maar laat ons eerst groeien. Wij zijn een bedrijf van het nieuwe werken, de nieuwe economie. Wij pakken de mobiliteitsproblemen aan door mensen thuis te laten werken. Wie bij ons toch de baan op moet doet dat ofwel met de fiets of met een electrische auto. Dankzij BMW Meerschman zetten wij al onze mensen 100% electrische de weg op.”

“Hoe zie je dan de toekomst?” vragen we aan Tom. “Eigenlijk hebben we het gat vrij” zegt hij in plat Zottegems. Pardon het ‘gat vrij’ ? “Natuurlijk wel. Weet je, we zijn hier in Zottegem met 4 of 5 IT bedrijven. NetIT, FunkyTime, CodeVie, VirtualSalesLab… wij kennen mekaar allemaal. Waarom geen Deinsbeke Valley? Het hoeft niet altijd Silicon Valley te zijn, ik zit daar al genoeg!” . Enfin bedankt voor het enthousiasme, we spreken mekaar over enkele maanden aan de Deinsbeke Valley!