Fietszoektocht met de Sint-Goriks-Kring in Zottegem

bestuur.JPG

Zottegem, 16/06/2017 – Op zondag 2 juli organiseert de Sint-Goriks-Kring haar befaamde fietszoektocht. Ondertussen al voor de 49ste keer en ook nu zijn er tal van leuke prijzen te winnen. (PDV)

Voorzitter Peter De Bie van Sint Goriks Kring is er bijzonder fier op: 2017 wordt de 49° editie  van de jaarlijkse  fietszoektocht die SINT GORIKS KRING  inricht en  die inmiddels een befaamde reputatie kreeg in de Vlaamse Ardennnen. Het succes hangt uiteraard voor een deel ook af van de weergoden maar in  “goede” jaren en met de nodige portie zon bereikt deze fietszoektocht gemakkelijk meer dan 250 fietsers. Geen klein evenement dus en een behoorlijke klus qua organisatie.

Sinds vele jaren past de organisatie trouwens in het kader van de culturele week,  het Zoetegemfestival en vormt er een der belangrijkste activiteiten van.
Voor de organisatie kan Peter De Bie rekenen op de ganse ploeg van SINT GORIKS KRING  die al ettelijke maanden voorbereiding achter de rug heeft: een tiental mensen houdt zich bezig met het uitstippelen van het parcours dat dit jaar 23 km lang is  en met het selecteren van 11 theoretische vragen, een fotovraag en drie praktische proeven.
Sint Goriks Kring blijft immers ieder jaar onderstrepen dat het ludiek karakter van de zoektocht het belangrijkste aspect blijft, ondanks de mooie prijzen. Doel van de zoektocht blijft een amusant uitstapje per fiets, met familie of vrienden waarbij voldoende tijd moet blijven om het natuurschoon uit eigen streek opnieuw te ontdekken: zo is er elk jaar wel een hoekje waarvan de deelnemers achteraf moeten bekennen dat ze het nooit hebben gezien.Sint Goriks Kring krijgt telkenjare niets anders dan positieve reacties op de organisatie.

Affiche fietzoektocht .jpg

Prijzen

De afgelopen weken waren heel wat leden op pad om steun bij onze plaatselijke handelaars:resultaat tientallen andere prijzen (gedeeltelijk in geld en gedeeltelijk in natura) worden door de organisatoren zo verdeeld dat  iedereen een prijs heeft en de onderlinge waardeverschillen tussen de prijzen niet te hoog oplopen, precies om te vermijden dat “om prijs” wordt gereden.

Organisatie

De fietszoektocht gaat door op ZONDAG 2 JULI 2017  met als start- en aankomstplaats het Ontmoetingscentrum van Zottegem- St Goriks in de St Goriksstraat (200m van de kerk) waar ook de laatste praktische proef plaats heeft. De zoektocht wordt VERPLICHT  gereden in groepen van 3 of 4 personen naar eigen keuze. Spreek dus familie of kennissen aan of vorm een of meer groepjes met het eigen gezin. Wij zien trouwens dat heel wat kinderen samen met hun ouders aan de start komen. Ook  belet niets  dat verscheidene groepen samen rijden op voorwaarde uiteraard dat elk groepje voor zich de vragen beantwoordt en deelneemt aan de praktische proeven. Deze onderweg uit te voeren praktische proeven zijn volkomen ongevaarlijk en kunnen door jong en oud gedaan worden: ze zijn vrijwel steeds varianten op onze aloude volksspelen en nemen telkens een minimum van tijd in beslag. Voor de theoretische vragen moet niet gesleurd worden met woordenboeken maar volstaat voldoende aandacht en scherpzinnigheid.

De start is voorzien tussen 12u30 en 14u30; inschrijven ter plaatse tegen 10 euro per groep (hier is een verzekering inbegrepen) en de deelnemers worden ten laatste om 19u30 terug verwacht.

In afwachting van de prijsuitdeling – die wij dit jaar zullen vervroegen – kan je er terecht voor een lekker hapje en de nodige verfrissingen.

Voor onze redactie was Peter De Bie bereid een tipje van de sluier op te lichten: de zoektocht gaat dit jaar richting Lierde waar je weer verbaasd wordt door prachtige natuur en heel wat bezienswaardigheden. Het is helemaal geen snelheidswedstrijd en dus kan iedereen het wel aan.  Onze deelnemers krijgen dan ook ruim de kans  te genieten van de mooiste hoekjes van deze streek.
Voorzitter Peter De Bie wil ook nog eens de tientallen bereidwillige handen bedanken die deze organisatie dragen want het is duidelijk dat dit voor de vereniging geen winstgevende activiteit is en er bovendien van velen inspanningen worden gevraagd om deze organisatie tot een goed einde te brengen.

Al bij al een mooie tip voor thuisblijvers: haal je fiets van stal voor een aangenaam tochtje van 23 km door de prachtigste hoekjes van de streek met familie en vrienden, je krijgt een ganse namiddag amusement en je krijgt er van Sint Goriks Kring een prijs bovenop! En wij zien al uit naar de volgende editie: de jubileumeditie – 50 jaar – van 2018!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X