Fietstocht met Natuurpunt Herzele

&&&&

Herzele, 17/06/2017 –  Natuurpunt Herzele organiseert op zondag 25 juni 2017 een Fietstocht naar het natuurgebied Parkbos-Uilenbroek. Patrick Rouckhout is de gids van dienst. (PDV, foto L.A.M.P.)

Fietstocht naar het natuurgebied Parkbos-Uilenbroek in Lierde, waar we een korte wandeling maken, om dan terug te fietsen naar Herzele.

Dit natuurgebied, dat beheerd wordt door Natuurpunt Zwalmvallei, bestaat uit 2 kernen. Het grootste en ook oudste gedeelte, het “Uilenbroek”, bestaat voornamelijk uit een complex van kleinschalige hooilandjes met een netwerk van hagen, houtkanten en andere kleine landschapselementen. De wandeling voert ons ook langs het tweede deel, nl. het Parkbos dat vooral in het voorjaar een tapijt aan voorjaarsbloeiers uitspreidt.

Tussen het Parkbos en het Uilenbroek heeft Natuurpunt ook een boomgaard aangelegd met steun van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en Monumenten & Landschappen. Niet minder dan 75 hoogstammige oude fruitsoorten kunnen er uitgroeien tot een educatieve boomgaard.

Concreet: Vertrek om 14u aan de Wattenfabriek, Solleveld 35, Herzele. Terug rond 18u.   Wie niet wil of kan meefietsen kan tegen 15u aansluiten op de wandeling (samenkomst aan de picknicktafel bovenaan de Waesberg te Lierde).

Iedereen welkom. Ook voor kinderen. Gratis

Datum: zondag 25 juni 2017 van 14u tot 18u.

Vertrekplaats: Wattenfabriek, Solleveld 35, Herzele

info@natuurpuntherzele.be

www.natuurpuntherzele.be