Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Dikkelvenne: Wie kent nog dit verhaal uit 715 van de Angelsaksische prinses die de heidenen aan de Schelde kwam kerstenen?

de rotse christiana kapel IMG_8746.jpg

Dikkelvenne, 19/06/2017 – De vallei aan de schelde in Dikkelvenne is een fantastische wandel- en fietsomgeving. Wie weet deze kapel staan? Het verhaal gaat dat Christiana omstreeks 715 aan wal kwam en op een rots sloeg. Plots stroomde er water uit het gesteente.  

 

Antwoord: Het betreft de locatie: ‘de Rotse’. Het dorp Dikkelvenne, deelgemeente van Gavere, staat ook vandaag nog gekend om zijn vele bronnen. Je kan er fantastisch wandelen langs de schelde. Op de plaats, in de oude dorpskern langs de flank van de heuvel, staat nu een kapel in een klein park. (SjK)

X