Lierde: Witse Meeussen wint herdenkingsprijs Eddy Herregods

sized_1-RUDY9125-001.JPG

Lierde/Deftinge, 19/06/2017. De 5de Manche Beker der Vlaamse Ardennen voor nieuwelingen – de herdenkingsprijs Eddy Herregods in Lierde/Deftinge – is afgelopen weekend gewonnen door Witse Meeusen. (RS)

Er verschenen 23 nieuwelingen aan de start, klaar voor een afstand van 64 kilometer. Na 16 kilometer kregen we 2 leiders: Dylan Van Den Borre en S ébastein van Poppel. Ze liepen uit tot 25 seconden op het peloton. Dylan liet zich al snel terug inlopen door het peloton.

sized_1-RUDY8804

Met nog 48 kilometer voor de boeg, vochten de overgebleven twee leiders in de hitte voor wat ze waard waren, maar ook S ébastein werd snel gegrepen. Achteraan het peloton moet Yente van Lierde lossen na problemen met de rug. Hij moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

sized_1-RUDY9012

Na 30 kilometer wedstrijd kregen we 7 leiders: Preslav Balabanov ( BUL ), Dylan Vandenstorme, Robbe de Pauw, Brent Sandrie, Maxim Nonneman de man in vorm, Rowdy Reunis ( NED ) en Witse Meeussen.

Ze liepen lopen uit tot 50 seconden. In de achtergrond probeerden S ébastein Van Poppelen en Calvin Verbeeck nog naar de vluchters toe te rijden, maar ze waren eraan voor de moeite.

sized_1-RUDY9125-001

Witse Meeussen ontliep in de laatste kilometer nog de sprint en won zo voor de Nederlander Rowdy Runis en Maxim Nonneman, die weer knap 3de werd. Het Rushesklassement werd gewonnen door Brent Sandrie.

Uitslag

1 Witse Meeussen — 2 Rowdy Reunis ( NED ) — 3 Maxim Nonneman — 4 Brent Sandrie — 5 Robbe De Pauw — 6 Dylan Vandenstorme — 7 Preslav Balabanov ( BUL ) — 8 S ébastein Van Poppel — 9 Calvin Verbeek — 10 Bjarne de Schrijver.

X