Actie ‘Oosterzele Onderneemt & Beweegt’: Claudine De Gussem en Marita Van Hauwermeiren winnen hoofdprijzen

DDL oosterzele belgerinkel (2)

Scheldewindeke, 19/06/2017 – In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke had de prijsuitreiking plaats van de actie ‘Oosterzele Onderneemt & Beweegt’. Van 29 april tot en met 3 juni 2017 liep de spaaractie. (Reporter 17, DDL)

De actie spoort klanten aan om zoveel mogelijk te voet of met de fiets boodschappen te doen bij de Oosterzeelse handelaars. Het motto ‘Elke dag fietsen of wandelen’ is elke dag winnen’, bleef ook dit keer van kracht. Hoe meer iemand te voet of met de fiets boodschappen deed, hoe meer kans hij had om een waardevolle hoofdprijs (een damesfiets Oxford, wandelschoenen) of een waardebon van 25 euro weg te kapen (R 17, foto’s DDL).

Met een volle spaarkaart kwam je in aanmerking om een prijs in de wacht te slepen. De vele voet- en fietstochten zijn niet alleen goed voor de gezondheid, het betekent ook veel uitgespaarde brandstof en milieukosten. Het bleek op de prijsuitreiking, Oosterzele gaat voor een gezonde gemeente. De deelnemende handelaars dragen hun steentje bij tot een beter leefmilieu en een leefbare omgeving. Door deel te nemen aan de campagne krijgt de winkel bij de deelnemers aan de actie alvast een sympathiek image mee. De gemeente Oosterzele ondersteunt al 10 jaar lang de actie van GRLE, sinds kort ‘Oosterzele Onderneemt’.

DDL oosterzele belgerinkel (1)

En de winnaars zijn…

Er werd ook op de campagne 2017 voor een aantrekkelijke prijzenpot gezorgd. De hoofdprijzen: een damesfiets en wandelschoenen werden gewonnen door Claudine De Gussem en Marita Van Hauwermeiren. En of ze trots waren.

Vielen ook in de prijzen: Carine Waeytens, Silvia De Lange, Isabelle Persoons, Koen De Moor, Marina Van Belle, Marianne Bombeke, Peter Bockstaele, Marleen Baele, Bernice De Ganck, Evy Haegeman, Jo Dierickx, D. Derkinderen, Zulma Monsecour, Van Parys — Govaere, Eddy De Pauw, Gaby Van Den Bossche, Christine Van Waeyenberge. Proficiat!.

De winnaars die niet aanwezig waren kunnen hun prijzen afhalen (voor 20 juli) bij Het Zoeteke, Stationsstraat 23 Scheldewindeke.

DDL oosterzele belgerinkel (3)

Voorzitter Hugo Verstraeten stelde de bestuursleden voor van ‘Oosterzele Onderneemt’ en stelde met gloed de lopende acties voor van ‘Oosterzele Onderneemt’. Bij de deelnemende handelaars (Bistro Onder den Toren, Tevama, Delicatessen Chantal, en Het Zoeteke) kan je de E-id digitale klantenkaart gebruiken. Je doet gratis mee aan de kwartaaltombola (3 x 25 euro, 1 x 10 euro).

De jongste winnaars van de Freedelity actie: Fanny Van Herreweghe, Stefaan Van Doorne, Kim Vanderstraeten, Cherly Raeman. De braderie vindt plaats van donderdag 22 juni tot en met maandag 26 juni.

De deelnemers: Chris Decor, Fietsen Stefan, La Cr éa, Optiek Hubo (Balegem) en Het Zoeteke (Scheldewindeke). Noteer alvast: op vrijdag 1 september wordt in stokerij Van Damme in Balegem een ‘apres cong é’ event georganiseerd. Stand-up comedian Arnout Van Den Bossche brengt zijn gloednieuwe show ‘Burn-out voor beginners’. Foodtruck ‘The Champetter’ stilt de honger en DJ Summer zorgt voor veel sfeer. Men mag voorzitter Hugo Verstraeten, geruggensteund door een gemotiveerd bestuur, heel dankbaar zijn voor zijn inzet voor ‘Oosterzele Onderneemt’ (ex GRLE).

DDL oosterzele belgerinkel (2)

‘Oosterzele onderneemt’ is er ook voor jou. Laat je registreren als klant. Je krijgt dan geregeld informatie van alle Oosterzeelse handelaars. Meer dan 1500 klanten zijn reeds geregistreerd. Je ontvangt promoties van en bij de lokale handelaar. ‘In Oosterzele is werkelijk alles te vinden, je hebt praktisch geen verplaatsingskosten en je vindt wat je nodig hebt op wandel- en fietsafstand van je deur’, zei de op dreef zijnde Hugo Verstraeten.

Burgemeester Johan Van Durme verdedigde als een leeuw nu ook dit keer de lokale economie, somde de troeven op van de gemeente Oosterzele en wees op het grote belang van de buurtwinkels. Lesley Van den Berge gaf info over de lancering van de nieuwe webshop. Op vrijdag 16 juni werd de nieuwe webshop gelanceerd op de gloednieuwe website van ‘Oosterzele Onderneemt’. Een aantal ‘proefhandelaars’ gaan de webshop uittesten. Het doel: een moderne, klantgerichte service aanbieden aan de inwoners van Oosterzele en de regio. De bestelde producten kunnen afgehaald worden of geleverd worden bij de klant thuis.

(Reporter 17, foto’s DDL)

X