Driedaagse De Panne Koksijde moet op zoek naar andere datum. Domper voor Zottegem?

fb_img_1490693021524

Zottegem, 22/06/2017 – Zopas raakte bekend (bron Sporza) dat Dwars door Vlaanderen volgend jaar wordt verplaatst naar de woensdag (28/03) voor de Ronde van Vlaanderen. De offici ële bekendmaking zou morgen volgen. Voor Zottegem dreigt een domper. (PDV)

Zottegem is al jaren met veel succes vaste partner van De Driedaagse De Panne Koksijde. Telkens weer is het over de koppen lopen in het centrum. De laatste jaren is Zottegem bovendien aankomst- en startplaats, wat de beleving naar een nog hoger peil heeft gebracht.

Veel van het succes heeft te maken met het feit dat de Driedaagse net voor de Ronde wordt gereden. Nu de Driedaagse op zoek lijkt te moeten gaan naar een nieuwe datum dreigt een serieuze domper voor wielerminnend Zottegem. Schepen van Sport Peter Roman reageert:

“Ik lees dat de beslissing pas morgen officieel wordt gemaakt, dat moeten we dus sowieso afwachten. Als dat inderdaad het geval is zullen we uiteraard onmiddellijk contact opnemen met de organisatie van de Driedaagse, om te horen wat de plannen zijn.”

Zottegem heeft een meerjaren contract met de Driedaagse maar schepen Roman laat nog weten dat het stadsbestuur een clausule liet opnemen, waardoor er in het geval van een nieuwe datum opnieuw onderhandeld moet worden.