Oosterzele feest: Jan De Wilde en vrienden

jan de wilde

Oosterzele, 23 juni 2017 – Op zondag 9 juli vanaf 16 u staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium van het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. (R 17).

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2017. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten.  

vlaanderen feest.jpg

Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …De voorbij jaren trok hij voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour overtrof alle verwachtingen en was (zo goed als) volledig uitverkocht. Jan speelde meer dan 50 concerten en palmde en passant ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in. En op 9 juli pakt hij de Oosterzeelse cultuurtempel in.

Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilda’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’. ‘Dag meneer De Wilde, je bent welkom. Info en tickets: online via www.gcdekluize.be of via reservaties@oosterzele.be of bij de cultuurdienst in het Gemeenschapscentrum De Kluize. Tickets kosten 14 euro, aansluitend trakteert het Kluize-team je op verse frietjes.

Reporter 17.