BK-eremetaal voor masters Zottegem Atletiek

zottegem atletiek BK_Hinkstap_M50_Patrick_2017

Zottegem/Ninove, 25/06/2017, ingezonden – Afgelopen weekend was het in Ninove tijd voor de Belgische masters-kampioenschappen. Naast de straffe temperaturen werden er ook straffe prestaties geleverd. (KB)

zottegem atletiek logo

Op Zaterdag kwam bij de M50 Patrick Depuydt als eerste op de piste voor de 400 meter Horden. Groot was de verrassing toen bleek dat hij na 200 meter reeds voorbij de regerende Belgische Kampioen Guy Vandamme aan de leiding kwam en uiteindelijk met een scherpe 65.25 de nieuwe Belgische Kampioen werd.

Het eerste goud was binnen. Op Zondag nam Patrick deel aan het hinkstapspringen en werd met 10m35 knap tweede (zilver) , kort daarna gevolgd door de 100m horden waar hij vijfde werd en met 19.78 tevens een nieuw clubrecord vestigde.

zottegem atletiek Bernadette Vekeman_Bk masters 2017

Zilver was er ook  voor Bernadette Vekeman die tweede werd in een warme 5000 meter bij de 60+ op zondagvoormiddag, Marcel Van Hessche behaalde schitterend Brons bij de M65 op de 800 meter.

Ook Jurgen Verlinden leverde een zeer verdienstelijke prestatie in de zwoele hitte van zondagnamiddag op de 5000M en werd knap 9-de.

Zottegem Atletiek doet mee met het Vlaamse Ardennen Criterium

Begin mei werd er geschiedenis geschreven in de loopwereld van de Vlaamse Ardennen. Zeven organisaties bundelen samen hun krachten om een regelmatigheidscriterium op te richten in de regio. Het Vlaamse Ardennen criterium is er voor de lopers en werd bedacht door lopers. Op die manier willen de organisaties niet alleen meer lopers naar hun wedstrijden krijgen maar willen ze ook werken aan een gemeenschappelijk kwaliteitslabel. Om het hoofd te blijven bieden aan de dure massaevents zijn zij zich er dan ook van bewust dat enkel door de kennis en ervaring te delen ze kwaliteitsvolle wedstrijden kunnen blijven geven aan democratische prijzen.

Het puntensysteem werd zo eenvoudig en transparant mogelijk gehouden. De lopers zullen gedurende 7 wedstrijden punten kunnen verdienen en kunnen zich zo meten met andere lopers tijdens de lokale lopen. Alle lopers die deelnemen aan één van de wedstrijden zullen automatisch opgenomen worden in de ranking. Meer details kan men alvast op hun site vinden. De ranking zal na elke wedstrijd up to date gebracht worden en is te volgen op : http://vlaamseardennencriterium.webnode.be/ . Geïnteresseerde lopers of supporters kunnen zich vandaag al abonneren op de nieuwsbrief en zullen op die manier op de hoogte gehouden worden van de tussenstand en waar de volgende wedstrijd plaats vindt.

Voor seizoen 2017 zullen de eerste 3 plaatsen van elke categorie ( Mannen tot 35 , mannen vanaf 35 , vrouwen tot 35 en vrouwen vanaf 35 ) beloond worden met een streekgebonden prijs in natura.

De organisaties zijn :

· Zaterdag 24 juni Lierde loop

· Vrijdag 30 juni Adelardusjogging

· Zondag 9 juli Jogging Brakel

· Zaterdag 19 augustus Egmontloop

· Zaterdag 26 augustus Halve Marathon Erwetegem

· Zaterdag 9 september Zwalmjogging

· Zaterdag 21 oktober Brandweerloop Zottegem

 

 

(Kurt Broeckaert,  Gemeenteraadslid Stad Zottegem)