Kermis Windeke van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli: zes dagen feest om zomer in te zetten

DDL scheldewindeke kermis programma groenbuiken (10)

Scheldewindeke, 25/06/2017 – Windeke viert feest. Heb je het kermisprogramma van de Windeekse Groenbuiken al gezien? Vanaf vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli is Scheldewindeke in de ban van de kermis.   Zes dagen bruist Windeke en geldt alleen de wet van Kermis Windeke. Het aanbod is groot. (R 17, foto’s DDL).  

DDL scheldewindeke kermis programma groenbuiken (7)

De feestgangers zullen intens kunnen genieten van wat de feesten 2017 te bieden hebben. Ronduit een ijzersterk kermisprogramma. Ook op de tiende editie (feest!) serveren de ‘Windeekse Groenbuiken’ een cocktail met veel evenementen, stomende optredens en animatie. Het is de ambitie van de Windeekse Groenbuiken dat de kermis één groot volksfeest blijft.   Het was tot 2007 akelig stil op het Marktplein van Scheldewindeke.   Filip Michiels, Ruben De Gusseme en Pieter Jan Suerinck besloten tussen pot en pint een kermiscomit é op te richten. Ze staken de koppen bij elkaar en nodigden de Windeekse verenigingen en geïnteresseerden uit om werk te maken van kermis Windeke. En zie, de Windeekse Groenbuiken” zijn al aan de 10 de editie toe. Scheldewindeke heeft nu, over alle politieke grenzen heen, een ronduit schitterend kermiscomit é. Er werd opnieuw een heus feestprogramma uitgewerkt. En voor deze feesteditie krijgt de traditionele invulling van de kermiskramen zelfs een andere inrichting.

Op vrijdag 30 juni om 18 u wordt het startschot gegeven met een receptie, waarop de Windekenaren welkom zijn voor een toast op de 10 de editie (d é tinnen  verjaardag) van de Groenbuiken. Vanaf 19 u start een bal — een klassieke Th é Dansant startte destijds ook al wat vroeger — waarop iedereen welkom is. Jan Parent en zangeressen Annelies, Zippora en Elisa   zullen meteen voor de ambiance zorgen. Laatkomers hebben dus ongelijk. Jan Parent is jarenlang vaste toetsenist geweest van Willy Sommers… ook deze rasartiest maakt zijn opwachting. Vanaf 21 u weerklinken “als een leeuw in een kooi” en vele andere tophits van Sommers op het Marktplein. Niet te missen. Later op de avond zijn ook de rasartiesten van Caf é Flamand te gast. Ze brengen op en top meezingnummers van vroeger en nu. De sfeermakers van dienst zijn Miguel Wiels (pianist van h éél wat Vlaamse topartiesten en de sterke man achter K3), Peter van de Veire en Niels Destadsbader. De eerste avond wordt afgesloten met een afterparty met DJ William. En leuk meegenomen: de toegang voor dit verjaardagsfeest is   gratis.

DDL scheldewindeke kermis programma groenbuiken (8)

Op zaterdagnamiddag   1 juli is er traditioneel de optocht van de Windeekse fanfare samen met de Groenbuikreus. ‘s Avonds is er traditioneel ambiance en vertier in de plaatselijke kroegen.

Dorpsontbijt

Op zondagmorgen 2 juli wordt iedereen op het Marktplein verwacht voor het groot dorpsontbijt met aansluitend aperitiefconcert. Kaarten voor het dorpsontbijt zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden, slagerij Vervust (Marktplein 13), via groenbuiken@gmail.com, Filip Michiels, 0498 / 50 01 04, Annelies Parent, 0474 / 49 35 26. Ook de oldtimers worden opnieuw van stal gehaald en verzamelen ’s morgens in de onmiddellijke omgeving van het Marktplein om van daaruit hun rit te starten.

DDL scheldewindeke kermis programma groenbuiken (9)

Zondagnamiddag blaast het comit é de kaarsen uit op de verjaardagstaart als start van een leuke kindernamiddag. Er is onder meer animatie met een po ëtisch kapsalon voor jongens en meisjes door de Kip van Troje en de balletschool Toi, Moi et la danse zorgt voor een Hip Hop-demonstratie. Ook op maandag 3 juli en dinsdag 4 juli zijn er activiteiten voor jong en oud in plaatselijke kroegen. Dinsdagnamiddag organiseert Ziekenzorg een ontspanningsnamiddag met Paul Bruna. Op woensdag 5 juli sluiten ‘De Windeekse Groenbuiken’ traditioneel af met de braderie, een BBQ van KVV Windeke en een kermiskoers op woensdagavond. De Windeekse Groenbuiken met Filip Michiels (voorzitter), Anneleen Devlaminck (penningmeester), Annelies Parent, Hilde Vanden Bulcke, Christina Bergmans, Filip Vermeiren, Rita De Loore, Ruben De Gusseme, Tristan Mees, Tine Rasschaert, Vanessa Moreels en Lorenzo D’Haese nodigen je van harte uit voor Windeke kermis van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli. Op Windeke kermis worden opnieuw duizenden bezoekers verwacht. Kermis Windeke is uniek omdat het een volksfeest is dat een zeer divers publiek aanspreekt binnen en buiten de fusiegemeente. De Windeekse Groenbuiken hebben alweer voor een programma gezorgd naar ieders smaak. Alle info:   www.groenbuiken.be.

(Reporter 17, foto’s DDL)