Inner Wheel Zottegem overhandigt cheque van 5.000 euro

0 (2)

Zottegem/Aalst, 14/07/2017 – Het kick-off event van Shelter Aalst vzw kon rekenen op veel enthousiasme en ruime  belangstelling. Inner Wheel Zottegem kwam langs met een cheque van maar liefst 5.000 euro ter ondersteuning van de werking van de vzw.

 Kennismaking in ongedwongen sfeer

Op zaterdag 8 juli 2017 organiseerde Shelter Aalst vzw zijn kick-off event. De vzw wou op die manier in een ongedwongen sfeer niet enkel zijn werking en vrijwilligers in de kijker zetten, maar ook de mensen uit de buurt, de sponsors en iedereen die in de afgelopen maanden zijn steun heeft betuigd, samen brengen. De dag werd opgeluisterd met optredens van Tot Morgen, Jijst5, ATMID en A boy named Johnny. Voor de kleintjes kwam Theater Tomaat langs en was doorlopend animatie voorzien.

Inner Wheel Zottegem overhandigt cheque

De werking van de vzw steunt vooralsnog niet op subsidies, maar op tal van vrijwilligers en sponsoring. Ter gelegenheid van de kick-off, kwamen de dames van Inner Wheel Zottegem langs met een cheque van maar liefst 5.000 euro.

Over Shelter Aalst vzw

De dood van de 19-jarige Jordy Brouillard vorig jaar in een tentje aan de Blaarmeersen in Gent, maakte enorm veel verontwaardiging los. Lieve Van Den Eeckhout, Liv Geeraert en Maarten Van Breusegem uit Aalst wilden iets doen.

Zo ontstond Shelter Aalst vzw, dat tijdelijk onderdak wil aanbieden voor meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen staan maar daar nog niet klaar voor zijn. Shelter is een huis waar vijf jongvolwassenen de tijd, ruimte en begeleiding krijgen om op adem te komen, waardoor ze kunnen groeien en zelfredzaam worden. Shelter wil het warme vertrekpunt zijn in hun zoektocht naar volwassenheid, een diploma en een job, een vertrekpunt dat ze zonder Shelter ontberen. Vrijwilligers staan hen hierin bij.