Lezersbrief: Oordeel, noch veroordeel maar informeer u

lezersbrief schrijven internet klavier computer.jpg

Lezersbrief, 14/07/2017 – Deze schrijver (FDS) heeft een bedenking bij de recentste ontslagname van een politieke figuur (Versnick). “Onze samenleving wordt steeds ruwer. We hebben geen respect meer voor elkaar.  Het is makkelijk om iemand te veroordelen en er over te oordelen“, zo geeft hij als duiding. Alhoewel de vermeldde politicus niet aanleunt bij de eigen gezindte, zo gaat hij verder, trekt de schrijver het debat open.  

 


De verkiezingskoorts stijgt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en de nationale verkiezingen in 2019. Er zijn politici die vooral willen in de belangstelling komen door iemand door het slijk te halen.

Gaan we terug naar brood en spelen uit het oude Rome waar de massa bloed wil zien, al spreken we hier over figuurlijk bloed.

De controverse rond gedeputeerde Versnick bereikte deze week zijn hoogtepunt. Er werd gesuggereerd dat de gedeputeerde om ongekende reden een oponthoud van één dag maakte in het Thaise Bangkok. Iedereen weet waarmee Bangkok en Thailand meestal vereenzelvigd worden, en een veronderstelling is vlug gemaakt.

Blijkt nu dat de man in kwestie telkens professioneel contact opnam met de Belgische ambassade als hij een kostennota indiende, met andere woorden hij was er voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Intussen nam de man ontslag, wat na bekendmaking van de grond van de zaak door de provincie Oost-Vlaanderen wel een wrang gevoel nalaat. De dame die dit politiek trachtte uit te buiten veroordelen of over haar oordelen, dat hoort niet.  

(FDS)