Eerste Oosterzeelse kunstroute

DDL 1st kunstroute oosterzele (8)

Oosterzele, 16/07/2017 –  Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus wordt in Oosterzele door de Dienst Bibliotheek & Toerisme en ‘vtbKultuur Land van Rode’, de eerste kunstroute georganiseerd. Ze sloegen de handen in elkaar en maken een verrassend tentoonstellingsparcours. (R 17, foto DDL).

Je kan doorheen Oosterzele wandelen of fietsen en tegelijkertijd genieten van kunstwerken die op diverse locaties opgesteld zullen worden. De kunstwerken zijn van de hand van meerdere hedendaagse kunstenaars, als daar zijn: Hilde Van De Walle (bronzen sculpturen), Guido De Vos (divers beeldend werk), Hilde Goossens,  Rebecca Caron en Carine Hantson (schilderijen), Marc Galle (schilderijen en po ëzie), Hilde De Smet (tekeningen en schilderijen), Andy De Smul, Jan De Vis en Yerna Van Den Driessche (po ëzie), Giovanni De Clerq (grafisch werk), Arne   Van Wijnsberghe, Barbara Reyns, Hanne Lamon en Lisa Van Damme (fotografie).

Er zijn ook werken te bezichtigen van kunstenaars van de lokale kunstgroep Art-ua met Wim Carette, Luoc Standaert, Ronny Van Twembeke en Luc Van der Beken (schilderijen), Germain Beeckman (brons), Julien Moreels (glaskunst), Willem Vanhuysse (cartoons).

Er werden karakteristieke locaties in de fusiegemeente geselecteerd. De kunstroute slingert langsheen de Stokerij Van Damme, PUUR bouwen (De Steengroeve), de Klepmolen, B&B De Pastorie, Blauw Kasteel, Ubeon Belgium C.V.B.A. (Oosterhoeve), het Erfgoedhuis, de kerken van Landskouter en Gijzenzele.

Julien Moreels (glaskunst)

 

Willem Vanhuysse (cartoons)

 

Hilde Van De Walle (bronzen sculpturen)

 

 (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)