Verslag dames nieuwelingen in Orroir

20170715 Orroir podium.png

Wielrennen, 17/07/2017 – Vandaag waren de dames nieuwelingen aan zet zonder junioren en dit in Orroir, dat is net de taalgrens over aan de zuidflank van de Kluisberg. Het was een wedstrijd voor enkel meisjes nieuwelingen en dit over 48 km in 13 ronden. De zuidflank van de Kluisberg, dan verwacht je een “geaccidenteerd” parkoers. (GDC)

Niks daarvan, een lange vlak lus met aan het begin van de omloop nog een kleine lus met daarin de licht hellende aanloop van de Kluisberg, maar zodra het percentage wat hoger oploopt een haarspeldbocht en terug naar beneden.

Aan de start 31 meisjes die er onder een zonnige hemel zin in lijken te hebben, daarbij tal van streekrensters met Kirin Punnewaert en Maaike Vanderstraeten van WOOParike, Julie De Wilde en Katrijn De Clercq van VD Hauwe CT, Febe Kesteleyn en Charlotte Penninck van Isorex CT, Luna Renders van Keukens Redanten Sophie Tierolf van Rudyco Papillon.

De eerste ronden verlopen eerder gezapig met telkens een tempoversnelling bij een premiespurt. Onze regiorensters rijden mooi mee mengen zich regelmatig in de debatten. Bij elke poging tot ontsnapping is Katrijn mee, maar jammer voor haar dragen deze nooit ver. Ofwel reageert de aanwezige Litouwse nationale selectie kordaat, ofwel is de verstandhouding niet optimaal ofwel blijkt de auto van de wedstrijdjury wat te kort voor de rensters te rijden waardoor de vluchters in de remmen moeten en het peloton zonder inspanning terugkeert.

Op 4 ronden van het einde breekt het peloton in stukken op de kleine helling, maar de snelheid gaat er te vroeg uit en alles loopt weer samen. Een ronde verder gaat Katrijn in de aanval met de Nederlandse Paumen en de sterke Litouwse G édrait é, het ziet er even goed uit, maar ook dit trio wordt bij de lurven gevat op het lange vlakke stuk. Bij het ingaan van de laatste ronde duwt de Litouwse nog eens stevig het gaspedaal in, Katrijn volgt op 10 meter bij het indraaien van de helling maar krijgt het gat niet meer dicht. De Litouwse is de pijp uit en het peloton stelt zich tevreden met de strijd om de tweede plaats op een halve minuut van de overwinnaar.

In deze pelotonsprint geeft Julie opnieuw haar visitekaartje af. Zij werkt zich los uit de groep en dendert als een TGV naar de streep, niemand kan zelfs maar haar wiel houden. Meteen haar eerste podiumplaats en dat ruikt naar meer. Luna weet de zevende plaats te bemachtigen en Maaike de negende. Al onze regiorensters hebben de wedstrijd be ëindigd in de eerste groep.

  1. Akvil é Gedrait é
  2. Julie De Wilde
  3. Jade Lenaerts