Fotoverslag Flanders Cup Ninove – 27th Memorial Rasschaert  

SORI0041.jpg

Ninove, 18/07/2017 – De vernieuwde atletiekpiste was opnieuw het decor voor de Memorial Geert Rasschaert, de 27ste editie intussen al. Onze reporter Sophie Richez maakte een prachtige fotoreportage. (SR)

Voor tal van atleten werd deze Flanders Cup een laatste test richting het WK te Londen (4-13 augustus), voor anderen misschien een ultieme kans op realisatie van het broodnodige minimum. Traditioneel bood deze meeting aan onze Belgische atleten de mogelijkheid om zich te tonen in het internationaal veld.

De Memorial mocht elke toppers aan de start verwachten. Eline Berings, die trouwens tweede werd op de 100 meter horden, Chlo é Beaucarne en Sarah Misine.

Op de 200 meter kwamen Olivia Borlee en Cynthia Bolingo aan de start (Belgisch Kampioen 100m en 200m). In het Discus was Philippe Milanov (Belgisch kampioen Kogel + Discus) weer de beste, Zilver op zowel Europees al Wereldkampioenschap en reeds 3x winnaar van een Diamond League-meeting.

Elise Lasser en Hanne Verbruggen werden door het stadsbestuur van Ninove in de bloemetjes gezet, voor hun knappe prestatie op het Belgisch Kampioen Piste, allebei goud.

(Sophie Richez)