Racen aan 180 km/u + positief op alcohol en drugs

logo_politie_3

Lierde, 10/08/2017 – Politiezone Geraardsbergen Lierde meldt dat twee bestuurders positief testten op drugs nadat ze aan 180 km/u aan het racen waren langs de N8 in Lierde.

Van vrijdagavond 4 augustus tot en met zondagavond 6 augustus 2017 werd op het grondgebied van de politiezone Geraardsbergen/Lierde in het kader van de zomerbob-campagne gecontroleerd.  In totaal werden  35  bestuurders onderworpen aan een ademtest,  8  bestuurders legden een positieve ademtest af.  7  bestuurders dienden onmiddellijk hun rijbewijs in te leveren voor de duur van 15 dagen,  4  inzake alcohol en  3  voor drugs.

Twee voertuigen werden door een anonieme patrouille te Brakel onderschept nadat ze werden opgemerkt te Lierde langs de N8. Aan een snelheid van ongeveer  180  km/u raceten de voertuigen op de openbare weg. Beiden bestuurders werden onderworpen aan een ademtest en een speekseltest. E én bestuurder was zowel voor alcohol en drugs positief, de andere bestuurder was voor drugs positief. Beiden bestuurders hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een motorrijder legde een positieve speekseltest af en werd ook geverbaliseerd omdat zijn motorfiets niet ingeschreven was noch verzekerd. De passagier was bovendien een kind van 6. Zijn motorfiets werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een tractor werd gecontroleerd op de openbare weg en deze werd bestuurd door een 15-jarige. De burgerlijke verantwoordelijke van de minderjarige werd hiervoor geverbaliseerd. Tot slot werden  3  processen-verbaal van waarschuwing en  2  onmiddellijke inningen voor het rijden zonder gordel opgesteld.

X