Sint-Goriks-Oudenhove: Caf é ‘ In De Zavelput’ in Flying Home

img_6835.jpg

Sint-Goriks-Oudenhove, 12/08/2017 – Op zondag 6 augustus zond vrt op één Flying Home’, een film die onze duivensport behartigt’, uit. Heel wat lezers van De Beiaard herkenden tot hun grote vreugde deze toch wel echt unieke plek! (KDP)

Hoe mooi onze Vlaamse Ardennen zijn wist ook Pieter Paul Rubens! Op een terug weg uit Itali ë kwam hij Zuid-Oost-Vlaanderen voorbij en zie : ‘Hier is het even mooi als in Toscana’!  

Dat we uniek zijn is pas veel later ontdekt, onder andere bijvoorbeeld in 2013 door Dominique Deruddere. Want wanneer hij de opnames begon van ‘Flying Home, een film met o.a.: Jan Decleir, Charlotte De Bruyne, G éne Bervoets, Jamie Doman en enkele andere Vlaamse filmacteurs die hun rol in het Engels moesten vertolken, is hij naar het gehucht ‘Den Dries’ in Sint-Goriks-Oudenhove’ gekomen om opnames te kunnen realiseren in het authentieke Vlaamse Caf é ‘ In De Zavelput’.

Ik schrijf hierover omdat ik samen met mijn maat Patrick, rond 1 juli daar ben gaan wandelen. We starten onze tocht in Michelbeke en kwamen daar terecht, waar we ons met een goeie Oude Zottegemse laafden en het sanitair te bezigden. Het was rond 16u in de namiddag en er waren nog een paar wandelaars uit het Gentse aanwezig. Maar ook een landbouwer die van zijn hooiweide kwam en een bakker die nog een broodronde heeft, stuikten daar spoedig binnen om hun dorst te verslaan.

‘Hier zitten we toch wel 60 jaar terug in de tijd’, zie ik tot Patrick. ‘ Ja ’t is hier enig’, antwoordde hij ‘En met al die muren nog faience en de zelfs de schouw, waar zie je dat nog? ‘ ’t Is te hopen dat ze het hier nog lang zo houden’, zei ik verder.

Een week nadien, op 7 juli 2017, stonden er in onze ‘Digitale De Beiaard’ enige foto’s van dit uniek caf é, ze hadden daar Kermis gevierd!

Zie: https://www.nuus.be/2017/07/16/buurtfeest-den-dries-in-sint-goriks-oudenhove/

(Karel De Pelsemaeker)

     

X