600 vierkante meter ‘Zottegemse’ bloemenpracht in Zaventem

0001 (1).jpg

Algemeen/Zottegem, 16/08/2017 –  Zaventem viert dit jaar zijn 900-jarig bestaan en in het kader hiervan zal daar komend weekend op het Kerkplein een prachtig bloementapijt van de hand van Zottegemnaar Mark Schautteet te pronk liggen. (C.C.)

Zoals u eerder in deze digitale versie van De Beiaard kon lezen, was er tijdens het voorbije verlengde weekend naar aanleiding van het tweejaarlijkse bloemsierkunstevenement Flowertime ook werk van Mark Schautteet te zien op de Brusselse Grote Markt, in de vorm van drie tapijten van 100 à 150 vierkante meter die werden aangelegd met bloemen, fruit en groenten. Intussen is de 68-jarige graficus uit Zottegem-Oombergen ook helemaal klaar met het ontwerp en design van het bloementapijt dat komend weekend, van vrijdagavond 18 tot zondagavond 20 augustus, zal ‘uitgerold’ liggen op het Kerkplein in Zaventem en waarvan u de primeur krijgt om het te aanschouwen op de foto bij dit artikel.

Zaventem viert dit hele jaar door zijn 900-jarig bestaan en ter gelegenheid hiervan werd
ondermeer ook de aanleg van een begoniatapijt op het festiviteitenprogramma voorzien. Deze kleurrijke bloemenpracht met een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter wil een ode brengen aan de industri ële geschiedenis van Zaventem. Daarom prijken in het tapijt verschillende logo’s van en verwijzingen naar de grote en machtige bedrijven die ooit op het grondgebied van de Vlaams-Brabantse gemeente in de Brusselse Rand gevestigd waren: o.a. de luxewagen Excelsior die tussen 1910 en 1928 in Zaventem geproduceerd werd, de lederfabriek Tannerie et Maroquinerie Belges (TMB), de chocoladefabriek Suchard en uiteraard de vroegere luchtvaatmaatschappij Sabena.

Vrijdagmorgen gaan vrijwillig(st)ers van het Verbond van Belgische Siertelers aan de slag om tienduizenden begonia’s één per één naast elkaar te schikken in de kleuren, tekeningen en motieven zoals voorzien in het ontwerp en design van Mark Schautteet. ’s Avonds vindt dan om 19u30 de feestelijke muzikale opening van het bloementapijt plaats met optredens van o.a. Jean Bosco Safari en Boogie Boy. Daarna kan het publiek het bloementapijt nog tot zondagavond gratis gaan bewonderen op het Zaventemse Kerkplein. (C.C.)

X