Geraardsbergen: Rebus start met wandeling langs de zeven ‘openlucht spothallen’

img_4240.jpg

Geraardsbergen, 17/08/2017 – Op zondag 3 september start Rebus het nieuw werkjaar met een wandeling langs de zeven openlucht sporthallen of de groene gordel rond het stadscentrum en de Dender.  Langs de Dender heeft het een wandel- en loopparcours aangelegd en onderhouden.  

De wandeling gaat vooral langs de zelf aangelegde en onderhouden paden aan de Maretak, den Bleek, de onderdoorgang langs beide zijden van de Guilleminbrug. Aan de Maretak wordt binnenkort een natuurspeeltuin ontwikkeld. Aan den Bleek wordt een loopparcours met houtsnippers aangelegd.

“Het zijn kleine mooie stappen die uitnodigen om meer te bewegen, te spelen in een natuurlijke veilige omgeving in je buurt”, klink het bij Armand Matthijs.  “De natuur wordt meer en meer erkend als het ideaal kader voor een gezonde ontwikkeling van mensen en voor goede en uitnodigende verplaatsingen. Natuur is een supertroef voor iedereen en voor een gezonde toekomst.”  

Drie Rebus initiatieven  voor in kalender  

  • Zondag 3 september: gratis Rebus-startwandeling (5-6 km) langs groene gordel (openlucht sporthallen) vanaf De Maretak-De Populier, Groteweg 27. Nadien aanbod van een fruitsap of water of een Spartacus-bier. Kans om zich in te schrijven voor jaarlidgeld voor 1O euro voor gezondheidssporten (stappen-lopen-fietsen(met trapondersteuning)-zwemmen-fitness-yoga. Verzekering individueel en in groep 24 op 24u en 7 op 7 dagen.
  • 25 sessies leren (beter) tafeltennissen met deskundige begeleiding: vanaf donderdag 7 september om 16 u tot 17u en later, telkens op dat tijdstip, in de Veldmuis, Fel.Cauwelstraat Nederboelare. Kostprijs 25 euro + lidgeld.  
  • Gratis wekelijkse Rebus- wandeling voor (kandidaat) leden op zondag van 10 tot 12 uur In Geraardsbergen of aangrenzende gemeenten-steden. Startplaats op facebook: Rebus openlucht sporthal of webstek.

Meer info en inschrijvingen

Rebus-secretariaat: lucette_vrancx@hotmail.com of 0473/260 890 of  

X