Lezersbrief: Lijn 41 in Zwalm

Boekelbaan

Zwalm, 17/08/2017 –  Met De Lijn goed op weg 41:  Vorige week klaagden scholieren, hun ouders en grootouders, alleenstaande ouderen en andere busgebruikers van de lijnen 23/24 en 41 via oude en nieuwe media over de gebrekkige communicatie van De Lijn in verband met die buslijnen. Maar ze waren vooral bezorgd dat ze zeer lange tijd — ook letterlijk – in de kou zouden staan omdat zeer veel haltes lang buiten gebruik  zouden zijn.

In de winter 5 kilometer ver naar een halte? De Lijn liet daarop weten dat “de reizigers in het getroffen gebied de belbus 420 Zwalm- Zottegem kunnen gebruiken”. Maar wat vooral belangrijk was: “Van zodra er werken of fases van werken afgerond zijn, bekijkt De Lijn of er mogelijkheden zijn om de omleidingen te verkorten en hierbij een betere service te kunnen aanbieden”.

Dat is goed nieuws. De werken op de Boekelbaan zijn deze week volledig afgerond. Het betekent  dat de buslijn 41 alle haltes tussen Oudenaarde en kruispunt Den Os kan bedienen. De Zottegemse Steenweg wordt wel afgesloten voor de hoognodige herstelwerken. Maar bus 41 kan dan, zoals al eerder gebeurde, afslaan naar de Zuidlaan in Munkzwalm, vandaar via Velzeke en Elene naar Zottegem. Indien er een vervangende halte wordt geplaatst aan de Borstekouterstraat ook de bewoners van Roborst ook hiervan gebruik kunnen maken.

Binnenkort zullen ook de werken voorbij de kerk in Strijpen be ëindigd zijn. Dan kan bus 41 via kruispunt Den Os, Munkzwalm en Velzeke Dorp naar de kerk van Strijpen en vandaar via de gewone weg naar Zottegem.

En dan zou ongeveer iedereen tevreden zijn.

Tania Gevaert (Boekel)