Maxi Zoo heeft nu ook een vestiging in Zottegem en nog andere Koekelarings (2017 – 31)

koekelarings1111

Zottegem, 18/08/2017 — Een nieuw handelsgeheel aan de Langestraat, cijfers uit het AZ Sint-Elisabeth, nieuwe openbare verlichting, speciale verkeersregelingen enz. Meer hierover en nog andere nieuwtjes kunt u lezen in deze nieuwe reeks Zottegemse Koekelarings.

– Nieuw handelsgeheel in Godveerdegem: Rechtover het Z-Park aan de Langestraat in Godveerdegem verdwenen drie woningen onder de sloophamer om plaats te maken voor een nieuw handelsgeheel van de cva Omiva, bestaande uit twee winkelmodules met een totale netto oppervlakte van 958 vierkante meter en 35 parkeerplaatsen. Woensdag 16 augustus ll. openden er de deuren van de eerste winkelvestiging (451 vierkante meter groot), nl. een filiaal van Maxi Zoo. Deze speciaalzaak in voeding en accessoires voor huisdieren maakt deel uit van de groep Fressnapf die meer dan duizend winkels heeft in heel Europa. Wat personeel betreft, zijn er in de Maxi Zoo-winkel twee voltijdse en drie deeltijdse tewerkstellingsplaatsen voorzien. Voor de tweede winkelvestiging (507 vierkante meter groot) is nog geen naam bekend maar volgens de socio-economische vergunning die bij het stadsbestuur werd aangevraagd voor het nieuwe handelsgeheel Omiva, is deze vestiging bestemd voor een winkel met als assortiment “huishoudartikelen en artikelen voor woninguitrusting”.

– Nieuwe verharding in Korenbloemstraat: Zowat anderhalf jaar geleden werd in het gedeelte landbouwweg van de Korenbloemstraat in Godveerdegem in het midden een strook betonverharding van een meter breed aangelegd als fietspad (kostprijs 35.892 euro, incl. btw), met aan weerskanten een strook van een meter breed in gebroken steenpuin zodat het karakter van de landbouwweg behouden blijft. Wegens gemengd met grond bleek dit soort verharding echter bij regenweer makkelijk aan de banden van voertuigen te blijven kleven en werden hierdoor ook particuliere opritten vervuild. Daarom is er nu voor geopteerd om de bestaande verharding van de zijstroken over een lengte van ca. 75 meter (ter hoogte van perceel 117 A) te verwijderen en te vervangen door een nieuwe verharding (20 cm diep) in gestabiliseerde steenslag met betongranulaat.

– Fietspad in de Wurmendries: Met het oog op de uitbreiding van het fietspadennet op het grondgebied van Zottegem vatte het stadsbestuur het plan op om ook in onverharde landbouwwegen een fietspad te voorzien door in het midden ervan een betonverharding van een meter breed aan te leggen. Dit gebeurde reeds in de Doolstraat, Veldstraat, Stopweide en Korenbloemstraat en tijdens de gemeenteraadszitting van 18 april van vorig jaar werd besloten om ook in het gedeelte landbouwweg van de Wurmendries in Strijpen over een lengte van 335 meter een gelijkaardig fietspad aan te leggen. Door het schepencollege werd de uitvoering van dit werk nu toegewezen aan de bvba Lievens uit Kruishoutem tegen het inschrijvingsbedrag van 23.554,26 euro (incl. btw).

– AZ Sint-Elisabeth in cijfers: Uit cijfers die onlangs werden bekendgemaakt met betrekking tot pati ëntenzorg in het AZ Sint-Elisabeth, blijkt dat het in het Zottegemse ziekenhuis in het voorbije jaar zo mogelijk nog drukker is geweest dan in 2015. Zo steeg het aantal opnames verleden jaar tot 15.225 (14.675 in 2015). Daghospitalisaties waren er 34.186 (34.290 in 2015) en het totale aantal raadplegingen in de polikliniek bedroeg 175.770 (175.890 in 2015). De gemiddelde verblijfsduur op acute diensten was 6,2 dagen (6,3 dagen in 2015) en er vielen 18.017 spoedopnames te noteren (17.998 in 2015). Wat betreft de herkomst van de pati ënten die het AZ Sint-Elisabeth over de vloer kreeg, kwamen er 24 % uit Zottegem zelf en verder in de top-vijf 12 % uit Herzele, 9 % uit zowel Brakel als Geraardsbergen en 7 % uit Oosterzele.

– LED-verlichting in zestal straten: Naar aanleiding van de infrastructuurwerken die uitgevoerd worden in de omgeving van de basisschool aan de Sint-Andriessteenweg in Strijpen, is er beslist om aldaar ook de oude armaturen van de openbare verlichting te laten vervangen door energiezuiniger LED-verlichting. De kostprijs hiervan bedraagt 6.794,32 euro. Hetzelfde zal tevens gebeuren in de Tweekerkenstraat in Godveerdegem evenals in de L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat en Musselystraat. Hiervoor becijferde distributienetbeheerder Eandis de kostprijs respectievelijk op 7.915,46 euro en 13.828,66 euro voor de drie centrumstraten tezamen. Ten slotte ook in de Zwembadstraat in Bevegem zullen de bestaande armaturen vervangen worden door LED-verlichting. Hier hangt een prijskaartje aan ten bedrage van 22.194,83 euro. In alle voormelde bedragen is de btw   inbegrepen.

– Nieuwe bestelwagen voor stedelijk wagenpark: Omdat het voertuig na de laatste technische keuring een ‘rode kaart’ kreeg en uit dienst moest genomen worden, moest ter vervanging van de vroegere Citro ën Jumper een andere (gesloten) bestelwagen aangekocht worden ten behoeve van de stedelijke dienst gebouwen. Met het oog hierop werden een tiental, waaronder acht plaatselijke, garages aangeschreven voor het indienen van een prijsofferte. Op basis daarvan werd beslist dat garage Van Damme uit Sint-Maria-Oudenhove de nieuwe bestelwagen mocht leveren tegen de prijs van 26.373,80 euro (incl. btw). Voor de overname van het oude voertuig werd het bedrag van 2.057 euro overeengekomen.

РZesde Ronde van Spanje: Morgen zaterdag 19 augustus begint in het Franse N̨mes de 72ste Ronde van Spanje en ook onze (ex-)stadsgenoot Bart De Clercq zal er aan de start staan met het negenkoppige team dat zijn ploeg Lotto-Soudal voor deze wielerronde selecteerde (bij de 198 deelnemers zijn er 16 landgenoten waaronder 7 Lotto-Belgen). Bart De Clercq rijdt de Vuelta voor het zesde jaar op rij. In 2012 werd de Erwetegemnaar (nu woonachtig in Herzele) 17de in de eindrangschikking, in 2013 moest hij in de tiende rit de strijd staken, in 2014 eindigde hij als 34ste, twee jaar geleden legde hij beslag op de 14de plaats in het eindklassement en vorig jaar op de 53ste plaats. Net als verleden jaar beoogt Bart De Clercq ook nu eerder een ritzege dan een goed eindklassement. Misschien lukt hem dat op zijn 31ste verjaardag op zaterdag 26 augustus in de achtste Vuelta-etappe.

– Speciale verkeersregelingen: Met het oog op een veilig verloop van de doortocht van de vijfde rit (met start en aankomst in Herzele) van de wielerwedstrijd Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften -23 j. zal er zondag 20 augustus van 13u30 tot 16 uur een parkeerverbod gelden in de Bontestraat, Faliestraat (gedeelte tussen Bontestraat en Pijperzele), Pijperzele, Klemhoutstraat (tussen Pijperzele en Potaardestraat), Potaardestraat, Gaverland (tussen Potaardestraat en Luiveld), Luiveld (tussen Gaverland en Vinkenhoek) en Vinkenhoek. Tegelijk zal er in de Potaardestraat eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (alleen toegelaten richting Gaverland).

Naar aanleiding van de joggingwedstrijd Egmontloop in Bevegem op zaterdag 19 augustus mag er dan van 13 tot 18 uur niet geparkeerd worden op de parking aan de ingang van het sportstadion alsook in de Sabina van Beierenlaan, Zwembadstraat, Vogelzang (gedeelte tussen Warande en parkdreef) en Bevegemse Vijvers. In de Zwembadstraat en Hemelrijkstraat zal geen verkeer toegelaten zijn en in de Sabina van Beierenlaan zal alleen verkeer richting Kollegestraat mogen alsook in de Kollegestraat enkel richting Grotenbergestraat.

Onder de noemer ‘Hot & Steamy Edition’ vindt voor de vijfde keer op zaterdag 19 en zondag 20 augustus aan de Bevegemse Vijvers ‘VAG-IN at Zotttegem’ plaats, een treffen voor oldtimer Volkswagens en andere wagens van de VAG-groep (Porsche, Audi, Skoda, zowel air- als watercooled-versies). Op het programma staan ook liveconcerten en andere randactiviteiten. Voor dit evenement zal van zaterdagmiddag om 14 uur tot zondag om middernacht het onderste gedeelte van de parking Bevegemse Vijvers voorbehouden blijven.   (DE BAKKER)

X