Satire-Zottegem: van Hoogstraat naar Highstreet?

20842060_10211991829943860_73026155741748339_n

Zottegem, 18/08/2017 – Verandert Zottegem de straatnaam Hoogstraat dra in Hightstreet? Het zou zomaar eens kunnen want wakkere burgers signaleerden ons enkele opvallende gewassen die zo’n naam alle eer aandoen. Een satireverhaal over drugs in het Beislovenpark! Druuugs!!

Andere wakkere burgers hadden deze plantenpracht waarschijnlijk ook al zonder onze aandacht opgemerkt, dan nog rest de allesbelangrijkste vraag ooit: who benefits? Heeft burgemeester Jenne De Potter groene vingers? Is schepen Vansintjan een echte tuinman? Of heeft schepen van Citymarketing Kurt De Loor, d é man van de goede idee ën én altijd in de festivalsfeer, eindelijk een manier gevonden om toeristen te lokken naar Zottegem?

“Ik blijf achter met veel vragen”, aldus de wakkerste burger van Zottegem ooit, internetfenomeen Rudy Van Velzeke. Een romantische wandeling met zijn teergeliefde (toen toch nog) draaide uit op waarschijnlijk een van de belangrijkste ontdekkingen ooit in Zottegem.. Drugs in het Beislovenpark!

“Kluppe mee mijn lief te wandelen, kzegge (Rudy Van Velzeke dus),  kom gitte, kgo ou ons nieuw park ne kir lotten zien. Nieuwsten vant nieuwste: BEISLOVEN PARK. Tes nog nie af en gij got da al zien. En kmoe zeggen. Tes nou al BRILLIANT !!!!!!! Ge got er nie alleene drugs kunnen dealen, ge got hem dor uuk kunnen kwikken! Hij stot er zelfs al !!!!!! Go kijkt mor !!!! NIE NORMAL !!!! Zottegemse Wiet !!!! WIJS !!!!”

 

20800138_1429236093811539_1690005448503814177_n

Nieuws dat Rudy uiteraard niet zomaar kon laten liggen en plichtbewust deelde op zijn populaire Facebookpagina. Waarvoor dank. Aan alle andere burgers, blijf ons aub berichten over dit soort van opvallende onregelmatigheden. Met De Beiaard Online volgen we zulke satire-exploten gaarne op. High five!

(foto’s met dank aan nóg een wakker burger: Philippe Velghe)