Video: Nostalgie met Miele en Toots in concert

Schermopname (175).png

Zottegem, 19/08/2017 – Zottegem is een stad die leeft van de muziek. E én van de meest memorabele momenten vond plaats in 2003, toen Toots Thielemans en Miele samen op het podium stonden. Toots is er vandaag niet meer maar Miele blijft zijn muziek promoten. Geniet mee.  

Toots gaf het podium aan Zottegems meest gekoesterde artiest: Miele. Samen spelen ze de klassieker Bye Bye Blackbird. Twee legendarische mondharmonica’s zorgen voor een onvergetelijk moment. Het publiek zingt uiteindelijk mee. Het applaus is overweldigend. Luister tot het einde want Miele mag van de wereldster nog een ‘encore’ spelen.

(credits: gevonden op Youtube videokanaal: Steven Heylens)

Miele wordt stilaan een dagje ouder maar speelt nog steeds met zijn harmonica de pannen van het dak. Wie nog nooit een live optreden heeft gezien van Miele, die hoeft maar op internet te zoeken. Hier een recente live opname van Miele, met zijn Zottegem Blues: ‘Nog ne keer asem hoalen‘. Aan het eind van de video krijgt Miele het grootste eerbetoon wanneer het publiek ‘hun‘ Zottegem Blues terug begint te zingen.

(Credits: gevonden op het Youtube videokanaal van Steven Heylens)

Meer over Miele in De Beiaard.

(SjK)

X