Oosterzele: Eerste schooldag in IZOO

DDL oosterzele 1ste schooldag nieuwe naam (11)

Oosterzele, 01/09/2017 – Voor Vrije basisschool Oosterzele begon traditiegetrouw de eerste schooldag met een gezamenlijke opening per afdeling waarbij het jaarthema wordt voorgesteld. (DDL)

Op de hoofdafdeling in Dorp was er nog een speciaal slot, namelijk de offici ële bekendmaking van de nieuwe naam. De vestigingen van Izoo (Ankerschooltje en Iboe) hadden al eerder een roepnaam. Na de kleuterafdeling met de naam ‘ de Appeltuin’ en het kinderdagverblijf van Partena ‘ het Appelboompje’ , heet de basisschool vanaf nu ‘ de Appelaar’. Dat was al duidelijk te zien aan de vele appels waarmee de afdeling was versierd.Er staan ook heel wat appelbomen op het terrein, die op termijn wat meer in het zicht zullen worden gezet.Dat de kinderen de appels zijn waarvoor er goed wordt gezorgd, het team de stam met takken is en de schoolvisie de bodem is kan je als achterliggend betekenis   invullen.Graag zorgt het team ervoor dat onze boom gezonde, goed gevulde appels draagt wetende dat een boom geen twee gelijke appels draagt.

(Danny De Lobelle)