“Zottegemse speelpleintjes zelfs na vakantie nog niet in orde”

IMG_9980.JPG

Zottegem, 01/09/2017 – Jong N-VA Zottegem klaagt opnieuw de toestand aan van de Zottegemse speelpleintjes.

img_9978.jpg

Persbericht

De zomervakantie is net voorbij, maar sommige Zottegemse speelpleintjes staan nog steeds niet in orde. Jong N-VA Zottegem kaart opnieuw de miserabele toestand van de pleintjes aan. Het stadsbestuur blijkt geen oren te hebben naar hun oproepen om hun staat te verbeteren.

“Maar al te vaak krijgen wij van het stadsbestuur de reactie voor onze beurt te spreken. Telkens wanneer wij iets aankaarten zijn ze er toevallig al mee bezig.“ steekt jongerenvoorzitter Arne De Koninck van wal. “Soms werden de problemen en onveilige situaties die we aankaartten opgelost, soms niet. Maar nooit kon de betrokken schepen toegeven dat ze het probleem pas oploste nadat wij het hebben aangekaart.” Vandaag bewijzen de jongeren dat dat slechts mooie praatjes zijn. Vandaag bezochten ze een pleintje dat nog niet in de media is verschenen. En wat blijkt? Aan dat pleintje is in jaren niets meer gebeurd, nochtans ligt het op een plaats waar zeer veel mensen passeren.

Het pleintje waarover sprake is ligt naast de piste op het Stedelijk Sportstadion. Voorbijgangers zullen al gemerkt hebben dat het onkruid er torenhoog staat en de toestellen er verloederd bijliggen. Ook de petanquebaan ligt verstopt onder bladeren, onkruid en mos. Gezellig spelen is iets anders. De jongeren gaven alvast mee te hopen dat het stadsbestuur eindelijk eens grondig werk gaat maken van de speelpleintjes.

X