Zottegem: “Kurt De Loor kijkt naar ouderenzorg zoals een Russisch miljardair kijkt naar het Engelse voetbal”

n-va_vp_matthias-diependaele_jpeg-61

Zottegem, 01/09/2017 – N-VA Zottegem reageert bijzonder scherp op Kurt De Loor die onlangs de Zottegemse ouderenzorg in de kijker zetten. “We spelen wat ouderenzorg betreft in de Champions League”, klonk het toen.

Persbericht N-VA Zottegem – Matthias Diependaele

Kurt De Loor stelt daarin dat Zottegem in de champions league van de ouderenzorg speelt.  Maar volgens N-VA Zottegem kijkt hij naar ouderenzorg zoals een Russisch miljardair naar het Engelse voetbal: als je er genoeg geld tegenaan gooit moèt je wel eens een wedstrijd winnen.

Het enige verschil is dat de Russische oligarch met zijn eigen centen speelt. Onze OCMW voorzitter speelt met de centen van de belastingbetaler. Iedereen die in Zottegem wat van dichterbij naar de centen kijkt weet dat het OCMW een financi ële strop is rond de nek van de Zottegemse belastingbetaler.

Het is gemakkelijk om te pronken als je op geen cent kijkt.

De gigantische investeringen in het nieuwe woonzorgcentrum in combinatie met een beleid dat de eigen politiek voorrang geeft op een effici ënte bedrijfsvoering laten putten achter die ons nog jaren zullen achtervolgen. Denk maar aan het dienstenchequebedrijf van het OCMW dat jaarlijks 300 000 euro verlies maakt. De audit van enkele jaren geleden (uitgevoerd door Audit Vlaanderen) was vernietigend voor het personeelsbeleid van het OCMW. Daarin werd ook uitdrukkelijk met de vinger gewezen naar wantoestanden door de voorzitter.

Dat een overheid omwille van de vergrijzing moet investeren in ouderenzorg is de evidentie zelve. Zottegem moet daar zijn deel in doen. Maar wij kijken graag verder dan de campagne van de voorzitter. Je kan er niet omheen dat er ook op de centen moet worden gelet. De factuur moet vroeg of laat door iemand worden betaald. De echte uitdaging in de ouderenzorg is een zo breed mogelijke dienstverlening voor iedereen, maar tegen een betaalbare prijs. Als je dat niet doet ondermijn je op lange termijn het draagvlak van onze sociale zekerheid.

Mensen die de ondersteuning het meeste nodig hebben worden daar het eerste slachtoffer van.