Aanrader, Open Monumentendag in College Paters Jozefieten Melle

DDL melle Open Monumentendag 2017 College Paters Jozefieten (3)

Melle, 05/09/2017 – “Vaak is een gebouw een school, soms is een school een monument, zelden is een monument een Huis”, is het motto van het College Paters Jozefieten. Op  zondag 10 september  kan je dat voor een keer letterlijk opvatten. Op Open Monumentendag stelt de school haar poorten open voor bezoekers. (DDL)

Tussen 14 en 17 uur start om de 20 minuten een geleide rondwandeling voor maximum 20 bezoekers. Het salon met zijn opvallend stucplafond, de museumzaal in zogenaamde ‘Moorse stijl’, het monumentale trappenhuis, de internaatkamers en de legostudio, de refters en de feestzaal voeren je doorheen meer dan 175 jaar geschiedenis.  Het natuurhistorisch museum van het college maakt geen deel uit van de rondleiding, maar is voor de gelegenheid open voor de individuele bezoeker.

(Danny De Lobelle)