Sint-Lievens-Houtem: gezellig buurtfeest in de wijk ’s Hondshuffel!  

DSC_0084

Sint-Lievens-Houtem, 13/09/2017 –  Vorige week   vierde de wijk ’s Hondshuffel voor de derde maal een groot feest. Het was een drukte van jewelste in de anders zo rustige en groene buurt. We hadden een gesprekje met één van de initiatiefnemers, Isabelle Caus.

unnamed

Hoe is het wijkfeest ontstaan?

Isabelle Caus: ‘Onze straat met aanpalende zijstraatjes telt heel wat bewoners, waarvan er velen zijn die elkaar nauwelijks kennen. Er kwamen de voorbije jaren ook veel nieuwkomers wonen. Drie jaar geleden vonden we met enkele bewoners dat de tijd rijp was om een groot feest te organiseren met als hoofdbedoeling het contact tussen de buren te stimuleren.  In het verleden waren er al kleinere initiatieven geweest, maar drie jaar terug werden alle krachten gebundeld en zowel de inwoners van de hoofdstraat als de kleinere zijstraatjes werden uitgenodigd.   Het was meteen een schot in de roos.’

Wie zijn de trekkers van het buurtfeest en wat doen jullie precies?

Isabelle Caus: ‘We komen met een paar mensen af en toe samen om feestplannen te smeden. Daar zijn een paar jonge bewoners maar ook oude getrouwen bij waaronder  Hubert De Latte,   Hilde Braeckman, Cyrille de Brouwer,   Norbert De Troyer en ikzelf.  We voorzien een gezellig samenzijn voor jong en oud en meestal zijn er een paar ‘gastoptredens’ van plaatselijke vedetten. Voor de waren er dit jaar twee prachtige springkastelen voorzien, ons ter beschikking gesteld door Adventura. We beschikken over een super barbecueteam dat elk jaar weer zorgt voor een maaltijd om duimen en vingers van af te likken.’

Was het feest geslaagd? Hebben jullie nog plannen voor de toekomst?

Isabelle Caus: ‘Het was een prachteditie met meer dan 80 aanwezigen.   De weergoden waren ons uiteindelijk gunstig gezind, waardoor er kon bijgepraat worden tot in de late uurtjes. De vele aanwezigen waren het er over eens: het was een geslaagde editie die  zeker naar meer smaakt. Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om alle medewerkers te danken, alsook het gemeentebestuur dat zorgde voor het verkeersvrij maken van de straat.  Bovendien konden we ook dit jaar op enkele sponsors rekenen, waardoor we het feest aan iedereen konden aanbieden aan een democratische prijs. We hopen dit initiatief nog vele jaren te kunnen organiseren!’