Oudenaarde: 476.000 euro voor tentoonstellingsproject rond Adriaen Brouwer

 

PDV_Wie Weet wat en waar 2016 Week 13Oudenaarde, 13/09/2017 – Deze week maakte minister van toerisme Ben Weyts bekend dat Oudenaarde een hefboomsubsidie zal ontvangen als tussenkomst in de realisatie van ons tentoonstellingsproject rond Adriaen Brouwer.

Minister van toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft namelijk samen met Toerisme Vlaanderen beslist om het ambitieuze tentoonstellingsproject rond Adriaen Brouwer —dat plaatsvindt in het najaar van 2018— te erkennen als ‘Toeristisch Hefboomproject’. Aan deze erkenning hangt voor de stad een subsidie van maar liefst € 476.000 vast. Sinds 2015 investeert Toerisme Vlaanderen in zogenaamde ‘hefboomprojecten’: projecten die een sterk internationaal toeristisch potentieel bezitten en een grote return voor maatschappij en economie genereren.

PDV_Wie Weet wat en waar 2016 Week 13

Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD), bevoegd voor toerisme: “Deze erkenning is een enorme opsteker én opportuniteit voor onze stad. Blijkbaar geloven ook de minister en Toerisme Vlaanderen in ons ambitieus project.  Dankzij de hefboomsubsidie kunnen we iedereen uit binnen- en buitenland tijdens het najaar van 2018 nu kennis laten maken met Adriaen Brouwer en met onze prachtige stad.”

Schepen van cultuur Guy Hove (Open VLD): “Ons project kadert in het impulsprogramma rond Vlaamse Meesters en focust dus op Adriaen Brouwer, een schilder die in onze stad werd geboren en wiens naam nog steeds nauw is verweven met de Oudenaardse culturele identiteit. Hoewel Brouwer zeer getalenteerd was en onder andere Rubens en Rembrandt zijn schilderijen verzamelden, is hij vandaag minder bekend dan zijn tijdgenoten. Met deze tentoonstelling geven we Brouwer de eer en aandacht die hij verdient.”

 

X