Geraardsbergen: parking den Bleek wordt uitgebreid tot 145 plaatsen

 

1246Geraardsbergen, 13/09/2017 –  Schepen Erwin Franceus laat weten dat parking den Bleek zal uitgebreid worden tot 145 parkeerplaatsen, in plaats van de voorziene 82 plaatsen. (foto, stad Geraardsbergen)

Tijdens de testfase (de parking was toen gratis bruikbaar) werd vastgesteld dat de parkeerplaatsen voor 100% werden ingenomen door pendelaars. Dit betekent dus dat bezoekers van het stadscentrum nooit van deze parking zouden kunnen genieten indien deze volledig gratis bleef.  Een bijkomend probleem waren de personeelsleden van het ASZ die ook naarstig op zoek waren naar parkeerplaatsen en wiens wagens toe her en der in het stadscentrum verspreid stonden en dus aldaar de parkeerplaatsen innamen.”

Vanaf september 2017 is de parking den Bleek tijdens het weekend gratis toegankelijk. Dat betekent dus dat er tijdens de belangrijkste koopdag 145 plaatsen beschikbaar zijn voor het handelscentrum.”

X