Fototentoonstelling Johnny Maeschalck in Centrum Ronde van Vlaanderen

sized_1-RUDY6667

Oudenaarde, 17/09/2017 – De gereputeerde sportadvocaat Johnny Maeschalck is de gelegenheidsfotograaf. Hij stelt tentoon in het Centrum Ronde van Vlaanderen. (RS)

Als topjurist is Johnny Maesschalck nauw betrokken bij het wielergebeuren. Zijn bevoorrechte relatie met vele actoren – renners, verzorgers, het publiek,…, laat hem toe met zijn kleine zakcamera unieke beelden te maken. Zijn personages voelen zich niet bedreigd, want Johnny Maeschalck treedt hen ‘ongewapend’, zonder een blits apparaat of een kanonlens, tegemoet. Met diverse renners onder hem heeft hij een heel aparte band omdat hij hen als jurist tegen de bedreigende binnen – en buitenwereld in bescherming heeft genomen.

De Foto’s, veelal toevallig en spontaan genomen, nemen de bezoeker mee in de biotoop van de renners. “Niks is een beeld gezet, niks is geregisseerd”, aldus Maeschalck en dat levert frisse, onverwachte beelden op. Zo vertelt iedere foto een heel eigen verhaal. Met respect, puur en onversneden. Tom Boonen aan zijn laatste ‘professionele’ ontbijt, Greg Van Avermaet als bootpassagier, Iljo Keisse in de Gentse catacomben, de ‘line dance’ der verzorgers bij de bevoorrading,..Het zijn maar een paar van de vele verhalen die aan bod komen in deze verfrissende tentoonstelling.

Praktisch

Waar? Centrum Ronde van Vlaanderen – Markt 43 – B 9700 Oudenaarde.

Wanneer? Van vrijdag 15 september 2017 t/m zondag 29 oktober 2017.

Open? Alle dagen van 10u00 tot 18u00.

X