Muziektheater in GC De Kluize Scheldewindeke: Te Gek!? – Open Geest XL

DDL oosterzele opening theaterseizoen 17 18(71)

Scheldewindeke, 26/09/2017 – Morgen om 20 u kan je in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke gaan genieten van een muziektheater in het kader van Te Gek!?, een begrip in Vlaanderen. Muziektheater met een missie, ja, maar van de beste kwaliteit. Kom dat zien. (R 17, foto DDL)

Kom kijken naar het talent van Annelies Brosens (Laïs), Rick de Leeuw, Guy Swinnen, Christophe Vekeman, Jan Hautekiet, Maarten Flamand, Bart Van Lierde en Ron Reuman. ‘Weet je waarom ik mij niet langer schaamde? Omdat ik erachter kwam dat ieder één gek is. Iedereen is gek. Gek worden als mens is een onmogelijkheid: iedereen is het al. Een dier dat in het nauw gedreven wordt, dát kan gek worden, gek van angst of zo. Maar mensen niet. Ik was gek, besefte ik, en juist dat maakte dat ik verbonden was met andere mensen. Ik was net als zij, en zij, zij waren net als ik.’ Tot zover Ralph, de hoofdpersoon van Gezellig is anders, de novelle die Christophe Vekeman schreef in opdracht van de inmiddels allang vermaarde organisatie Te Gek!?. Of Ralph gelijk heeft is voer voor discussie, maar hoe dan ook staat met zekerheid vast dat, hoewel er maar weinig over gepraat wordt, één op de vier Belgen in de loop van zijn leven met ernstige psychische problemen krijgt te maken: niemand blijft er gegarandeerd van gevrijwaard, en overkomt het niet onszelf, dan wel onze kinderen, onze ouders, onze vrienden, de buren en ga zo maar door.

In 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens van Laïs een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra, en dit onder de titel ‘Open Geest’. Op vraag van Te Gek!? wordt deze geest verruimd en krijgen, ditmaal onder de noemer ‘Open Geest XL’, Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet.

De tournee van Open Geest XL wordt op woensdag 27 september, 20 uur, afgetrapt in GC De Kluize. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar, snel zijn is de boodschap! Tickets en info:  www.gcdekluize.be<http://www.gcdekluize.be>, 09 363 83 30, via  reservaties@oosterzele.be<mailto:reservaties@oosterzele.be> of bij de cultuurdienst in GC De Kluize GC De Kluize,  Sportstraat 3 Scheldewindeke. Tickets tegen 18, 17, 16, 15 en 14 euro.

Reporter 17, foto DDL

X