NMBS verwijdert ‘weesfietsen’

DDL balegem fietslabelactie nmbs (1)

Scheldewindeke, 27/09/2017 –  De NMBS plande op vrijdag 22 september a.s. een weesfietsenactie in de fietsenstallingen van de stations Scheldewindeke, Moortsele, Balegem-Dorp en Balegem-Zuid. Alle gestalde fietsen krijgen dan een lichtgroen label. Na drie weken controleert de NMBS de fietsenstallingen opnieuw en fietsen met een lichtgroen label die dan nog in de fietsenstalling staan, worden als weesfiets beschouwd en door de gemeentelijke diensten verwijderd. (DDL)

De Gemeente houdt deze fietsen nog drie maanden in bewaring om de rechtmatige eigenaars de kans te geven hun fiets terug te claimen. Na drie maanden worden de fietsen eigendom van de Gemeente en kan de Gemeente de fietsen schenken aan een goed doel of ervoor kiezen ze te verkopen.

Deze actie heeft als doel om fietsen die al geruime tijd in de rekken staan en niet meer gebruikt worden, uit de rekken te verwijderen zodat er ruimte vrijkomt voor treinreizigers die hun fiets willen stallen. Soms worden op die manier ook gestolen fietsen teruggevonden. Zeker gegraveerde fietsen kunnen zo toch nog aan de eigenaar worden terugbezorgd.